ATP
Κύργιος: "Τώρα σέβομαι περισσότερο τους Nole, Roger και Rafa"

 
Νικ Κύργιος
Νικ Κύργιος © AELTC/Joel Marklund
tn team Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2022 - 11:59

Γνωρίζοντας πλέον καλά τι χρειάζεται να κάνει κάποιος για να φτάσει ως το τέλος σε ένα Grand Slam, ο Νικ Κύργιος εξήγησε πως σέβεται περισσότερο τους Novak Djokovic, Roger Federer και Rafael Nadal, για τα απίθανα επιτεύγματά τους.

Ο Κύργιος έκανε το πιο σοβαρό και το καλύτερο τουρνουά της ζωής του πριν λίγες εβδομάδες στο Wimbledon και έφτασε μέχρι τον τελικό, όπου ηττήθηκε από τον Djokovic. Αν κέρδιζε αυτόν τον αγώνα, όπως έχει πει ξανά στο παρελθόν, δεν ξέρει αν θα μπορούσε να συνεχίσει στο tour με το ίδιο κίνητρο, αφού θα είχε κατακτήσει το σπουδαιότερο τρόπαιο στον κόσμο.

"Πιστεύω πως κάθε παίκτης που πιάνει ρακέτα στα χέρια του θέλει να κερδίσει το Wimbledon. Το Wimbledon είναι το σημαντικότερο τουρνουά όλων των εποχών. Το συζητούσα και με την ομάδα μου και πίστευα πως αν κέρδιζα το Wimbledon, μετά θα δυσκολευόμουν να βρω κίνητρο για να συνεχίσω. Πραγματικά δεν ξέρω τι άλλο θα μπορούσα να αποδείξω ως τενίστας", είπε στην χθεσινή του συνέντευξη Τύπου στην Ατλάντα ο 27χρονος Ελληνοαυστραλός.

"Μπορείς να χάσεις ένα Grand Slam σε μια μέρα, αλλά δεν μπορείς να κερδίσεις ένα Grand Slam σε μια μέρα. Χρειάζονται πολλές μέρες. Έχουμε αγώνα, μετά έχουμε ρεπό, είναι ένας πνευματικός αγώνας για να συνεχίσεις να κάνεις τις ίδιες ρουτίνες, τα ίδια πράγματα ξανά και ξανά και να παίζεις στο κορυφαίο επίπεδο για δυο εβδομάδες.

Υπάρχουν τόσα πολλά ακαθόριστα πράγματα. Μπορεί να νιώσεις άρρωστος μια μέρα, εγώ ένιωθα έτσι πριν τον αγώνα μου με τον (Filip) Krajinovic. Αντιμετωπίζεις σωματικούς και πνευματικούς πόνους, μετά την απόσυρση του Rafa (Nadal) δεν μπορούσα να κοιμηθώ για δυο μέρες."

Την ώρα που ο Κύργιος έχει μόνο έναν τελικό σε Grand Slam και αν κέρδιζε δεν ξέρει αν θα μπορούσε να παίξει με το ίδιο κίνητρο στο επόμενο, ο Djokovic κέρδιζε τον 21ο Grand Slam τίτλο του, με τον Nadal να έχει 22 και τον Federer 20. Μετά από την εμπειρία του στο Λονδίνο, ο Ελληνοαυστραλός βλέπει πια διαφορετικά τους "Big 3".

"Πρέπει να είσαι τέρας πνευματικής δύναμης για να κερδίσεις ένα Grand Slam. Τώρα σέβομαι περισσότερο τον Novak (Djokovic), τoν (Roger) Federer και τον (Rafa) Nadal."

Ο Κύργιος θα επιστρέψει στη δράση αυτή την εβδομάδα και για τον 1ο γύρο του Atlanta Open θα αντιμετωπίσει τον Γερμανό qualifier, Peter Gojowczyk. Θα παίξει επίσης και στο διπλό, μαζί με τον Θανάση Κοκκινάκη, με τον οποίο κέρδισε το Australian Open στις αρχές της χρονιάς.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots