ATP
"Επιβίωσε" ο Κοκκινάκης

 
"Επιβίωσε" ο Κοκκινάκης
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Τετάρτη, 03 Αυγούστου 2022 - 11:46

O Θανάσης Κοκκινάκης βγήκε νικητής μετά από μια τρίωρη μάχη με τον Fernando Verdasco στην πρεμιέρα του στο Los Cabos και προκρίθηκε στον 2ο γύρο του μεξικανικού τουρνουά.

Μετά από μια μεγάλη μάχη με τον πολύπειρο Fernando Verdasco, o Θανάσης Κοκκινάκης κατάφερε να επικρατήσει με 6-3, 6-7 (5), 6-2 και να προκριθεί στους "16" καλύτερους του Los Cabos Open στο Μεξικό.

Ο 26χρονος Ελληνοαυστραλός πέτυχε 15 άσους και έσβησε τα 5 από τα 6 break points που αντιμετώπισε στο παιχνίδι. Άνοιξε με ένα break το παιχνίδι και προηγήθηκε με 3-0. Δεν απειλήθηκε με break point σε ολόκληρο το 1ο σετ και το έκλεισε στα 9 games.

Άνοιξε με break και το 2ο σετ ο Κοκκινάκης, που προηγήθηκε με 6-3, 3-1 στα μέσα του 2ου σετ και "άγγιξε" τη νίκη, όταν έφτασε σε διπλό match point στο 5-3, στο σερβίς του Ισπανού.

Ο Verdasco επέστρεψε από το 3-5, 15-40 και κράτησε το σερβίς του για να μειώσει σε 4-5, ενώ στο 10ο game, όταν ο Κοκκινάκης έχασε νέο match point, με τον Verdasco να αντεπεξέρχεται και πάλι και να ισοφαρίζει σε 5-5. Έστειλε το σετ σε tie-break ο 38χρονος και εκεί το κατέκτησε με 7-5, επιστρέφοντας για τα καλά στη διεκδίκηση της πρόκρισης.

Στο αποφασιστικό σετ ο Κοκκινάκης έχασε διπλό break point στο 2ο game και μετά κινδύνεψε, καθώς βρέθηκε εκείνος αντιμέτωπος με διπλό break point, στο 1-1, 15-40. Κράτησε τελικά το σερβίς του ο 26χρονος και στη συνέχεια έκανε και το break, για να περάσει μπροστά με 4-1 και να μπει ξανά σε θέση οδηγού στο ματς. Αυτή τη φορά δεν κοίταξε πίσω του ο Κοκκινάκης, που στο 8ο game έκανε νέο break και ολοκλήρωσε τη νίκη του, έπειτα από 2 ώρες και 50 λεπτά στο court.

Στον 2ο γύρο του Los Cabos, o Κοκκινάκης θα αντιμετωπίσει τον Steve Johnson, που επιβλήθηκε του Gonzalo Villanueva με 7-6 (1), 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots