ATP
Μπήκε τελικό ο ασταμάτητος Coric (vid)

 
Borna Coric
Borna Coric © Mike Lawrence/ATP Tour
tn team Κυριακή, 21 Αυγούστου 2022 - 4:44

Ακόμα ένα μεγάλο παιχνίδι για τον Borna Coric στο Σινσινάτι, με τον 25χρονο Κροάτη να παίρνει για 2η φορά στην καριέρα του την πρόκριση σε έναν τελικό Masters 1000 διοργάνωσης και να εξασφαλίζει την επιστροφή του στο Top 50 της παγκόσμιας κατάταξης.

Στον πρώτο του ημιτελικό σε ένα Masters στα 4 τελευταία χρόνια, ο Borna Coric έκανε ένα εκπληκτικό ματς και επιβλήθηκε με 6-3, 6-4 του Cameron Norrie, για να πάρει το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Cincinnati Masters.

Ο αγώνας άργησε αρκετά να ξεκινήσει και τελικά έγινε στο Grandstand εξαιτίας των καθυστερήσεων που υπήρξαν σήμερα από τη βροχή, με τον Coric τελικά να καταφέρνει να πάρει πρώτος την πρόκριση για τον τελικό, παρότι υπό κανονικές συνθήκες αυτός ο ημιτελικός θα ξεκινούσε μετά από τον άλλον, μεταξύ του Daniil Medvedev και του Στέφανου Τσιτσιπά.

Παρότι ο Norrie έκανε το πρώτο break στο ματς και προηγήθηκε με 3-1, ο Coric ανέβασε κατακόρυφα το επίπεδό του και κυριάρχησε στο υπόλοιπο του αγώνα, κερδίζοντας 5 σερί games στο 1ο σετ, το οποίο κέρδισε με 6-3.

Στο 2ο σετ ο Κροάτης έκανε το break στο 5ο game για να περάσει μπροστά με 3-2 και είχε διπλό break point στο 7ο game. O Norrie άντεξε και μείωσε σε 4-3, αλλά δεν μπόρεσε να επανέλθει στο σετ, με τον Coric να μην απειλείται ξανά στο σερβίς του έως το τέλος της αναμέτρησης.

Για 2η φορά στην καριέρα του θα παίξει σε έναν τελικό Masters διοργάνωσης ο Coric, που ήταν φιναλίστ στο 1000άρι της Σαγκάης το 2018. Ο Κροάτης εξασφάλισε την επιστροφή του στο Top 50 της παγκόσμιας κατάταξης και συγκεκριμένα στο Νο.48, από το Νο.152 που βρίσκεται σήμερα, ενώ αν κατακτήσει τον τίτλο θα ανεβεί ακόμα ψηλότερα, στο Νο.29.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots