ATP
Εγκαταλείπει το κολεγιακό για να γίνει επαγγελματίας ο Shelton

 
Ben Shelton
Ben Shelton © Mike Lawrence/ATP Tour
tn team Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2022 - 10:20

Πριν ακόμα γίνει 20 ετών και μετά από 2 χρόνια σπουδών, ο Ben Shelton ανακοίνωσε πως θα εγκαταλείψει το κολεγιακό πρωτάθλημα των Ηνωμένων Πολιτειών για να γίνει επαγγελματίας τενίστας. Το νέο κεφάλαιο του νεαρού Αμερικανού τενίστα θα ξεκινήσει από το US Open, όπου θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του σε Grand Slam την ερχόμενη εβδομάδα.

Μόλις στα 19 του χρόνια, ο Ben Shelton κατέκτησε το κολεγιακό πρωτάθλημα των Ηνωμένων Πολιτειών με τους Florida Gators και αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης της χρονιάς απ' όλα τα προγράμματα της χώρας.

Καθόλου τυχαία δεν ήταν όλα αυτά, αφού η USTA τον επιβράβευσε με τις πρώτες του wild cards και ο νεαρός Αμερικανός απέδειξε πως πρόκειται για έναν πολύ ταλαντούχο παίκτη, που μπορεί να σταθεί ακόμα και στο κορυφαίο επίπεδο.

Στο πρώτο τουρνουά της καριέρας του στο ATP Tour, στο 250άρι της Ατλάντας, ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του με νίκη επί του Ramkumar Ramanathan και ηττήθηκε στη φάση των "16" από τον John Isner στο tie-break του 3ου σετ.

Τρεις εβδομάδες αργότερα έπαιξε στο Masters του Σινσινάτι και πέτυχε άλλες 2 νίκες, απέναντι στο Νο.56 του κόσμου, Lorenzo Sonego, και στο Νο.5, Casper Ruud, για να φτάσει μέχρι τον 3ο γύρο, όπου ηττήθηκε από το Νο.11 του κόσμου, Cameron Norrie. Με μόλις δυο συμμετοχές σε τουρνουά, ο Shelton έχει ήδη 3 tour-level νίκες και βρίσκεται στο Νο.171 της παγκόσμιας κατάταξης.

Γνωρίζοντας ήδη πως θα αγωνιστεί και στο US Open την ερχόμενη εβδομάδα, με νέα wild card της USTA για το ντεμπούτο του σε Grand Slam διοργάνωση, ο Shelton ανακοίνωσε πως θα αφήσει το κολεγιακό τένις, για να αφοσιωθεί στο επαγγελματικό tour.

"Αφού πέρασα αυτό το Σαββατοκύριακο με τους γονείς μου, αποφάσισα να αφήσω το δικαίωμα που έχω να παίξω για δυο χρόνια ακόμα (στο κολεγιακό) και να γίνω επαγγελματίας τενίστας. Παρόλο που δεν ήταν εύκολη απόφαση, είμαι ενθουσιασμένος για το επόμενο κεφάλαιο της καριέρας μου. Θέλω να ευχαριστήσω το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα για τα δυο υπέροχα χρόνια", έγραψε στην ανακοίνωσή του ο 19χρονος Αμερικανός.

"Θα συνεχίσω τις σπουδές μου στα οικονομικά διαδικτυακά, ενώ θα ταξιδεύω στο tour. Ανυπομονώ να βγω εκεί έξω, να διευρύνω τους ορίζοντές μου και να δω τι θα φέρει για μένα το επόμενο κεφάλαιο."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots