ATP
Στα ημιτελικά του Winston-Salem ο Van De Zandschulp (vid)

 
Botic Van De Zandschulp
Botic Van De Zandschulp © Winston-Salem Open
tn team Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2022 - 9:26

O Botic Van De Zandschulp έκαμψε την αντίσταση του Benjamin Bonzi σε δυο tie-break και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Winston-Salem Open. Εκεί θα βρίσκεται και ο Marc Huesler, που συνεχίζει την πορεία του από τα προκριματικά και έβγαλε εκτός και τον Jack Draper.

Όλο και πιο κοντά στην πρώτη του είσοδο στο Top 20 της παγκόσμιας κατάταξης πλησιάζει ο Botic Van De Zandschulp, ο οποίος κέρδισε σε δυο κλειστά σετ τον Benjamin Bonzi με 7-6 (6), 7-6 (1), για να μπει στα ημιτελικά του Winston-Salem Open.

Ο 26χρονος Ολλανδός βρέθηκε πίσω με 1-4 στο tie-break του 1ου σετ, στο οποίο δεν υπήρξε κανένα break point. Κατάφερε να επανέλθει και προηγήθηκε με 6-5 και με 7-6, για να αξιοποιήσει το 2ο set point του και να το κερδίσει με 8-6.

Στο 2ο σετ ο Bonzi έκανε break και προηγήθηκε με 2-0 και με 3-1, αλλά ο Van De Zandschulp ισοφάρισε στο 6ο game, σε 3-3. Και αυτό το σετ πήγε σε tie-break, όπου ο Ολλανδός κυριάρχησε κατά κράτος αυτή τη φορά και επιβλήθηκε με 7-1, ολοκληρώνοντας τον αγώνα σε κάτι περισσότερο από 2 ώρες.

Ο Van De Zandschulp εξασφάλισε την άνοδό του στο Νο.22 από το Νο.23, που θα είναι νέο career high. Αν κατακτήσει το τρόπαιο στο Winston-Salem θα μπει και στο Top 20 και συγκεκριμένα θα ανεβεί στο Νο.19 του κόσμου.

Στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει άλλον έναν Γάλλο, τον Adrian Mannarino, που απέκλεισε το Νο.4 του ταμπλό, Maxime Cressy, με 6-4, 7-6 (3).

Στον άλλον ημιτελικό του Winston-Salem θα αναμετρηθούν οι Marc-Andrea Huesler και Laslo Djere. O Huesler, ο οποίος ξεκίνησε από τα προκριματικά την πορεία του στο 250άρι του Winston-Salem και βρίσκεται στο Νο.102 του κόσμου, έκανε νέο μεγάλο παιχνίδι και απέκλεισε τον Jack Draper με 6-4, 6-4. Ο 26χρονος Ελβετός εξασφάλισε επίσης νέο career high, αφού τη Δευτέρα θα ανεβεί στο Νο.85 του κόσμου, βελτιώνοντας το προηγούμενο ρεκόρ του κατά 11 θέσεις.

Ο Laslo Djere πήρε τη νίκη ενάντια στον Richard Gasquet με 6-4, 3-6, 7-6 (6), έπειτα από μια μάχη 2 ωρών και 41 λεπτών. Ο Σέρβος απώλεσε ένα προβάδισμα με 3-0 στο 3ο σετ και ήρθε αντιμέτωπος με διπλό match point στο 4-6 του tie-break, κέρδισε όμως τους 4 επόμενους πόντους και προκρίθηκε στον 2ο ημιτελικό του για φέτος.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots