ATP
Djokovic: "Τόλμησα να ονειρευτώ και τώρα νιώθω ευλογημένος"

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Astana Open
tn team Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2022 - 11:57

Ο Novak Djokovic μίλησε για την σπουδαία επιτυχία του 90ού τίτλου καριέρας, θυμήθηκε εκείνο το παιδί που ήθελε να φτάσει στην κορυφή του αθλήματος, ενώ είπε και πως η επανεκκίνηση που έκανε στη σεζόν μετά την απουσία του από τα αμερικανικά τουρνουά, τον έχει γεμίσει με κίνητρο για να κερδίσει ακόμα περισσότερα ως το τέλος της χρονιάς.

"Τόλμησα να ονειρευτώ. Πάντα ήλπιζα να έχω μια σπουδαία καριέρα. Προφανώς, δεν ήξερα σε πόσους τελικούς θα παίξω ή πόσα τουρνουά θα κερδίσω, αλλά η πρόθεσή μου ήταν πάντα να φτάσω στην κορυφή του αθλήματός μας", είπε ο Djokovic στην τελευταία του συνέντευξη Τύπου για φέτος στην Αστάνα, μετά την κατάκτηση του 90ού τίτλου στην καριέρα του, στο Astana Open.

"Νιώθω πολύ ευγνώμων και ευλογημένος που παίζω τόσο καλά σ' αυτό το στάδιο της ζωής μου. Δεν είναι το ίδιο να είσαι 35 χρονών, με το να είσαι 25. Πιθανότατα η εμπειρία μου, σε τέτοια μεγάλα παιχνίδια, με βοηθάει να προσεγγίσω τους αγώνες με τον σωστό τρόπο", πρόσθεσε ο 35χρονος Σέρβος, ο οποίος κέρδισε τον Στέφανο Τσιτσιπά με 6-3, 6-4 στον τελικό.

Μετά από 3 μήνες απουσίας, καθώς δεν μπόρεσε να παίξει στα αμερικάνικα τουρνουά εξαιτίας της επιλογής του να μην εμβολιαστεί, ο Djokovic επέστρεψε στο tour με δυο άψογες εβδομάδες, κατακτώντας τους τίτλους στο Τελ Αβίβ και στην Αστάνα. Τώρα θα επιστρέψει στην Ευρώπη, με μεγάλη διάθεση και ενθουσιασμό να συνεχίσει το σερί.

"Δεν θα μπορούσα να ζητήσω για καλύτερη επανεκκίνηση στη σεζόν. Μετά από σχεδόν 3 μήνες χωρίς αγώνες μετά το Wimbledon. Πρακτικά μετά τη Μαδρίτη, με εξαίρεση μόνο εκείνη την ήττα από τον Rafa (σ.σ. στο Roland Garros), έχω μόνο νίκες. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος και έχω μεγάλο κίνητρο για να συνεχίσω μετά τις δυο τελευταίες εβδομάδες.

Ο τίτλος αυτός σημαίνει πολλά για μένα, δεδομένων και με όσων μου έχουν συμβεί αυτή τη χρονιά. Ποτέ δεν είχα ξανά απουσία τριών μηνών στα μέσα της σεζόν, χωρίς να έχω τραυματισμό."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots