ATP
Σταματάει το τένις ο Seppi

 
Andreas Seppi
Andreas Seppi © VTB Kremlin Cup
tn team Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2022 - 13:31

Στα 38 του χρόνια και μετά από μια εικοσαετία στο tour, o Andreas Seppi αποφάσισε να "κρεμάσει" τη ρακέτα του, αποχαιρετώντας το επαγγελματικό τένις μετά από αυτή τη σεζόν.

Τον ερχόμενο Φεβρουάριο ο Andreas Seppi θα γίνει 39 και αυτά θα είναι τα πρώτα του γενέθλια μετά από δυο δεκαετίες στα οποία δεν θα είναι πια επαγγελματίας τενίστας.

Ο 38χρονος Ιταλός ανακοίνωσε πως αυτή είναι η τελευταία σεζόν της καριέρας του, μέσω μιας συνέντευξής του στο SportNews.

"Συνειδητοποίησα πως δεν μπορώ πια να παίζω 3 ή 4 αγώνες στη σειρά. Τελευταία αντιμετωπίζω και μερικά μικρά προβλήματα με το σώμα μου που με ενοχλούν, όπως ο τραυματισμός μου στον ώμο. Στα προκριματικά του US Open, κατάλαβα πως ήρθε το τέλος", είπε συγκεκριμένα ο Seppi, ο οποίος θα αγωνιστεί έως το τέλος της χρονιάς, αλλά δεν έχει αποφασίσει ακόμα ποιο θα είναι το τελευταίο τουρνουά της καριέρας του.

"Ακόμα προσπαθώ να βρίσκομαι σε καλή κατάσταση, ενόψει και του τελευταίου μου τουρνουά. Θα ήθελα να παίξω στο ATP τουρνουά της Νάπολη και ζήτησα wild card. Θα ήταν ωραίο να σταματήσω εκεί, αλλά ίσως να είναι και στο Challenger του Val Gardena."

Ο Seppi ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα πριν από 20 χρόνια, το 2002. Ήταν ένας από τους πιο συνεπείς παίκτες αυτές τις δυο δεκαετίες και αγωνίστηκε σε όλα τα Grand Slams, είτε στο κυρίως ταμπλό είτε στα προκριματικά, από το 2004 μέχρι σήμερα, χωρίς να χάσει ούτε ένα από τραυματισμό ή κάποιον άλλον λόγο. Στα 71 από τα 79 αυτά τουρνουά, έπαιξε και στο κυρίως ταμπλό, με τις καλύτερες πορείες του να είναι ο 4ος γύρος, όπου έφτασε 4 φορές στην Αυστραλία (2013, 2015, 2017, 2018) και από μια σε Roland Garros (2012) και Wimbledon (2013).

Κέρδισε 3 τίτλους στην καριέρα του, τα 250άρια του Ίστμπουρν το 2011, του Βελιγραδίου το 2012 και της Μόσχας το 2012. Έπαιξε ακόμα σε 7 τελικούς, με σημαντικότερο αυτόν στο Χάλε το 2015, όπου ηττήθηκε από τον Roger Federer.

Απέναντι στον Federer είχε και τη μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του, όταν κέρδισε τον Ελβετό στον 3ο γύρο του Australian Open το 2015. Είχε κερδίσει και τον Rafael Nadal, στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας το 2008, ενώ το career high του ήταν το Νο.18, όπου έφτασε τον Ιανουάριο του 2013.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots