ATP
Τσιτσιπάς: "Να γίνω ξανά πιο χαλαρός και αυθόρμητος" (vid)

 
Τσιτσιπάς: "Να γίνω ξανά πιο χαλαρός και αυθόρμητος" (vid)
© Astana Open
tn team Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2022 - 23:06

Με αφορμή την επιστροφή του στη Στοκχόλμη, όπου κέρδισε τον πρώτο τίτλο της καριέρας του πριν από 4 χρόνια, ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε στη σουηδική τηλεόραση γι' αυτόν τον τίτλο, την αλλαγή που βλέπει στον εαυτό του σε σχέση με εκείνα τα χρόνια και το τι περιμένει απ' αυτή την εβδομάδα.

Ο Τσιτσιπάς μίλησε στη σουηδική τηλεόραση για την επιστροφή του στη Στοκχόλμη, όπου πριν από 4 χρόνια είχε κερδίσει τον πρώτο τίτλο της καριέρας του: "Μου είχε δώσει αυτοπεποίθηση και με είχε βοηθήσει να πετύχω πολλές ακόμα νίκες στη συνέχεια (αυτός ο τίτλος). Επίσης μου έδειξε που βρισκόμουν στο ATP Tour, ότι μπορούσα να είμαι διεκδικητής τίτλων, να ανεβώ στην κατάταξη και να πλησιάσω στο όνειρό μου που ήταν πάντα να ανεβώ στο Νο.1 του κόσμου. Αυτό ήταν το πρώτο μεγάλο ορόσημο, το πρώτο βήμα που με οδήγησε και σε άλλες νίκες που έχω πετύχει μέχρι σήμερα."

Τον τελευταίο καιρό έχουμε δει ένα καλό πρόσωπο, ιδίως τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά και ένα κακό πρόσωπο από τον Τσιτσιπά στο court, όσον αφορά πάντα το αγωνιστικό κομμάτι: "Ήταν ένα κοντράστ συναισθημάτων. Ξεκινώντας από το US Open, όπου έκανα έναν από τους χειρότερους αγώνες στην καριέρα μου, δεν ένιωθα καθόλου ο εαυτός μου στο γήπεδο εκείνη τη μέρα. Τις τελευταίες δυο εβδομάδες νιώθω πολύ καλά, ήταν μια μεγάλη αλλαγή στον ψυχολογικό τομέα. Επέστρεψε η αγάπη μου για το παιχνίδι, αγαπώ πολύ περισσότερο αυτό που κάνω, νιώθω πιο δεμένος μ' αυτό και πιο χαρούμενος όταν είμαι έξω στο γήπεδο και δουλεύω κάθε μέρα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα γιατί είναι το επάγγελμά μου και μου αρέσει αυτή η ψυχοσύνθεση που έχω αυτή τη στιγμή."

Όσο για το τι είναι αυτό που άλλαξε στο παιχνίδι του τα τελευταία χρόνια και θα ήθελε να το επαναφέρει: "Ήμουν πιο χαλαρός πριν 3-4 χρόνια. Αυτό πιθανότατα δεν φαίνεται από την τηλεόραση αλλά το νιώθω και το βλέπω εγώ στον εαυτό μου. Ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα που θα είχα, ένιωθα ότι ήμουν στο σωστό δρόμο, έκανα τα πράγματα που έπρεπε να κάνω. Πολλές φορές όταν προσπαθείς να εξελίξεις το παιχνίδι σου και να το κάνεις καλύτερο, κολλάς σε κάποιες ιδέες και ξεχνάς κατά κάποιο τρόπο τις παλιές σου αξίες και τι ήταν αυτό που σε έφερε ως εδώ. Είναι σημαντικό να τα θυμάσαι και να τα κρατήσεις όλα αυτά, να μην τα αφήσεις να φύγουν. Σ' αυτό συγκεντρώθηκα τις δυο τελευταίες εβδομάδες, να ξαναφέρω στο παιχνίδι μου αυτόν τον αυθορμητισμό και τη χαλατότητα που είχα τότε."

Τέλος, για τις προσδοκίες του στο Stockholm Open, όπου καλώς ή κακώς θα είναι το μεγάλο φαβορί, ο Στέφανος είπε: "Οι προσδοκίες μου είναι να απολαύσω το χρόνο που θα περάσω στο γήπεδο. Δεν σκέφτομαι τόσο τη νίκη, αν έρθει θα έρθει. Θέλω απλά να παίξω το παιχνίδι μου και τίποτα παραπάνω, να το ευχαριστηθώ όσο το περισσότερο γίνεται αυτή την εβδομάδα."

O Τσιτσιπάς θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του στο Όπεν της Στοκχόλμης την Τετάρτη, απέναντι στον Αμερικανό Maxime Cressy.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots