ATP
Αήττητος, αλλά όχι αλώβητος ο Nole (vids)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2022 - 18:20

O Novak Djokovic κατάφερε να κερδίσει και τον Daniil Medvedev, για να ολοκληρώσει αήττητος το round robin του ATP Finals, όχι όμως και αλώβητος, αφού χρειάστηκε 3 ώρες και 11 λεπτά μέχρι να κάμψει την αντίσταση του Ρώσου, μια μέρα πριν τα ημιτελικά. Για 2ο συνεχόμενο παιχνίδι ο Medvedev σέρβιρε για τη νίκη και τελικά ηττήθηκε.

Παρότι ήταν αδιάφορο παιχνίδι όσον αφορά την εξέλιξη του ATP Finals, Novak Djokovic και Daniil Medvedev τα έδωσαν όλα σε ακόμα μια πολύ σπουδαία μονομαχία στο Τορίνο, ο πρώτος για να παραμείνει αήττητος στο τουρνουά και ο δεύτερος για να κλείσει τη σεζόν του με ένα θετικό αποτέλεσμα.

Ο Medvedev είχε μεγάλη ευκαιρία για να τα καταφέρει, όμως ο Djokovic αποδείχτηκε πολύ σκληρός για να πεθάνει και μετά από 3 ώρες και 11 λεπτά μιας τεράστιας μάχης, πανηγύρισε τη νίκη με 6-3, 6-7 (5), 7-6 (2).

Ο Djokovic επιβεβαίωσε και σήμερα τον τίτλο του φαβορί στο φετινό ATP Finals, ωστόσο το 3 στα 3 δεν ήρθε με τον ιδανικότερο γι' αυτόν τρόπο, αφού μόλις μια μέρα πριν τον ημιτελικό έπαιξε τον μεγαλύτερο σε διάρκεια αγώνα της διοργάνωσης.

Στο επιθυμητό σενάριο, στο οποίο θα φτάσει στον 6ο τίτλο του στο ATP Finals και θα ισοφαρίσει το ρεκόρ του Roger Federer, o Djokovic θα πρέπει να κερδίσει άλλους δυο αγώνες, απέναντι στον Taylor Fritz αύριο και σε έναν εκ των Casper Ruud, Στέφανο Τσιτσιπά και Andrey Rublev την Κυριακή, μέσα στις επόμενες 48 ώρες!

Το ματς στην αρχή πήγαινε καλά για τον Djokovic, που σε ένα σετ στο οποίο και οι δυο παίκτες είχαν από ένα χαμένο break point, o Nole αξιοποίησε τη 2η ευκαιρία του και "χτύπησε" πρώτος για το 5-3. Στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του για το 6-3 και έφτασε σχετικά γρήγορα στην κατάκτηση του 1ου σετ.

Η συνέχεια ωστόσο δεν ήταν ίδια και ακολούθησαν δυο σετ που ξεπέρασαν τη μια ώρα σε διάρκεια, το καθένα. Ο Medvedev, αφού έσβησε 2 break points σε 3ο (1-1, 40-Α) και 9ο game (4-4, 30-40), είχε 3 ευκαιρίες για να κλείσει το σετ στο 10ο, με τον Djokovic να τις σβήνει και να υπερασπίζεται το σερβίς του για το 5-5.

Στο tie-break ο Ρώσος συνέχισε να φαίνεται πιο απειλητικός και προηγήθηκε με 5-3. Ο Djokovic ισοφάρισε προσωρινά σε 5-5, αλλά ο Medvedev ανέκτησε το mini-break για το 6-5 και αξιοποίησε το σερβίς του στη συνέχεια, για να κερδίσει αυτό το σετ.

Στο 3ο σετ ο Medvedev έσβησε break point στο 8ο game για να αποφύγει το 3-5 και να ισοφαρίσει σε 4-4 και στο αμέσως επόμενο game έκανε εκείνος το break, για να περάσει μπροστά με 5-4.

Όταν σέρβιρε για τη νίκη όμως έκανε ένα άσχημο game και ο Djokovic βρήκε την ευκαιρία να ισοφαρίσει σε 5-5. Και αυτό το σετ πήγε σε tie-break, με τον Σέρβο να ανεβάζει στροφές στο πιο κρίσιμο μέρος του αγώνα και να επιβάλλεται με 7-2, ολοκληρώνοντας έναν ακόμα θρίαμβο στο Τορίνο.

Ήταν μια νίκη που πανηγύρισε πολύ έντονα ο 35χρονος Σέρβος τενίστας, εξαιτίας φυσικά και του τρόπου με τον οποίο ήρθε, ωστόσο σίγουρα δεν ήταν ιδανικό σενάριο να παίξει αυτόν τον τόσο απαιτητικό αγώνα σήμερα, λιγότερες από 24 ώρες πριν τον ημιτελικό με τον Taylor Fritz.

Σε κάθε περίπτωση, ο στόχος του να κατακτήσει τον τίτλο στο ATP Finals αήττητος παραμένει ζωντανός για τον κάτοχο 21 Grand Slam τίτλων, που δεν παύει να είναι το μεγάλο φαβορί στο Τορίνο.

Για τον Medvedev το κλείσιμο της σεζόν του ήταν απογοητευτικό, μιας σεζόν που θα μπορούσε να είχε πάει πολύ διαφορετικά, αν δεν έχανε εκείνο το προβάδισμα που είχε με 2-0 σετ επί του Rafael Nadal στον τελικό του Australian Open και κατακτούσε το 2ο διαδοχικό του Grand Slam μετά το US Open του 2021.

Δεν έπαιξε κακό τένις στο Τορίνο ο Ρώσος, όμως ο παράγοντας της ψυχολογίας έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να γίνει ο μοναδικός παίκτης της διοργάνωσης χωρίς νίκη στο τουρνουά. Η προσπάθειά του σίγουρα τον αδικεί, καθώς βρέθηκε 2 πόντους μακριά από τη νίκη στην πρώτη του αναμέτρηση, ενάντια στον Andrey Rublev, ενώ στις δυο επόμενες, με τον Τσιτσιπά και τον Djokovic, είχε τη δυνατότητα να σερβίρει για τη νίκη και τη σπατάλησε και τις δυο φορές! Και οι 3 αγώνες του κρίθηκαν στο tie-break του 3ου σετ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots