ATP
Djokovic: "Τα παιδιά μου με κάνουν να παίζω το καλύτερό μου τένις"

 
Djokovic: "Τα παιδιά μου με κάνουν να παίζω το καλύτερό μου τένις"
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2022 - 10:42

Ο Novak Djokovic μίλησε για το πόσο σημαντικό ήταν που είχε κοντά του στο Τορίνο την οικογένειά του, ενώ στα 35 του δηλώνει πιο διψασμένος από ποτέ για μεγάλους τίτλους και η πρόθεσή του είναι να ανταγωνίζεται τις νεότερες γενιές και να διεκδικεί μεγάλα τρόπαια για όσα περισσότερα χρόνια μπορεί.

Για το πως ένιωσε με την κατάκτηση του 6ου τίτλου του στο ATP Finals, o Djokovic είπε: "Μου έδωσε πολύ μεγάλη χαρά και την ίδια στιγμή μεγάλη ανακούφιση, για όλα όσα έζησα αυτή τη χρονιά. Η Αυστραλία επηρέασε ξεκάθαρα το ξεκίνημα της σεζόν μου και προσπαθούσα να βρω μια ισορροπία και να αγωνιστώ, αλλά και την πνευματική δύναμη. Άρχισε να συμβαίνει αυτό από την Ιταλία, όταν κέρδισα το Masters στη Ρώμη. Το Wimbledon ήταν πολύ σημαντικό και μετά απ' αυτό έχασα μόνο ένα παιχνίδι, στον τελικό του Paris-Bercy. Είχα ένα απίθανο κλείσιμο στη σεζόν. Τα indoor τουρνουά ήταν πάντα πολύ σημαντικά για την καριέρα μου και το γεγονός πως κι αυτό το τρόπαιο ήρθε στην Ιταλία είναι πολύ ξεχωριστό για μένα."

O Djokovic ρωτήθηκε στη συνέχεια για το αν είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο: "Δεν είμαι, είμαι ο 5ος καλύτερος", απάντησε γελώντας ο Σέρβος, αναφερόμενος φυσικά στη θέση του στην παγκόσμια κατάταξη. Συνέχισε όμως: "Αυτή την εβδομάδα μάλλον ήμουν. Γενικά, η κατάταξη δείχνει ποιος έκανε την καλύτερη χρονιά και αυτός ήταν ο Alcaraz. Στο μυαλό μου, πάντα βλέπω τον εαυτό μου τον καλύτερο παίκτη του κόσμου, φυσικά. Έχω αυτή τη νοοτροπία ανεξάρτητα με το ποιος βρίσκεται απέναντί μου, ανεξάρτητα από την επιφάνεια και από τη σεζόν που κάνω. Οι φιλοδοξίες μου είναι πάντα οι μεγαλύτερες. Πιστεύω πως αυτή η νοοτροπία με οδήγησε μέχρι εδώ σήμερα, στα 35 μου, να κρατάω ένα από τα σημαντικότερα τρόπαια του αθλήματος."

Για το αν βλέπει το τέλος της καριέρας του στον ορίζοντα: "Δεν υπάρχουν σκέψεις για να σταματήσω από το tour ή να αφήσω το τένις σύντομα. Το κίνητρό μου είναι μεγάλο, νιώθω πως είμαι δυνατός σωματικά, πως μπορώ να φροντίσω τον εαυτό μου και έχω μια πολύ καλή ομάδα γύρω μου. Όσο νιώθω την αγάπη και το πάθος για το τένις, θα κάνω τα πάντα για να ανταγωνιστώ τους νεότερούς μου για τα μεγαλύτερα τρόπαια. Δεν ξέρω τι θα συμβεί στο μέλλον, αλλά αυτή τη στιγμή έχω ακόμα μεγαλύτερη δίψα για να κατακτήσω μεγάλα τρόπαια και να γράψω ιστορία στο άθλημα."

Για τη σημαντικότητα του να είναι μαζί του στο Τορίνο η οικογένειά του: "Ήταν πολύ ξεχωριστό και είμαι ευγνώμων που ήρθαν τα παιδιά μου και η σύζυγός μου. Συνήθως δεν μοιράζομαι μαζί τους αυτές τις στιγμές στο tour, οπότε προσπαθώ να το απολαύσω όσο γίνεται περισσότερο. Πήρα τα παιδιά μου, ιδίως τον γιο μου, σε πολλές προπονήσεις. Τώρα που μεγάλωσαν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει και αυτό κάνει πολύ ευκολότερη τη ζωή μου στο tour. Μου δίνουν την ηρεμία που χρειάζομαι για να παίζω το καλύτερό μου τένις κάθε μέρα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots