ATP
Τσιτσιπάς: Η κλήρωση και το πρόγραμμα στο Άμπου Ντάμπι

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2022 - 1:58

Τον Cameron Norrie θα αντιμετωπίσει ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην πρεμιέρα του στο Άμπου Ντάμπι τον επόμενο μήνα, για το Mubadala World Tennis Championship. Δείτε αναλυτικά την κλήρωση και το πρόγραμμα της διοργάνωσης.

Το Mubadala World Tennis Championship θα φιλοξενήσει για μια ακόμα χρονιά στο Zayed Sports City μερικούς από τους καλύτερους τενίστες στον κόσμο, το τριήμερο 16-18 Δεκεμβρίου.

Μετά και το ATP Finals, στο οποίο ο Casper Ruud ήταν φιναλίστ και ο Τσιτσιπάς αποκλείστηκε στο round robin, o Έλληνας τενίστας έχασε το πλεονέκτημα που είχε έναντι του Νορβηγού κι έτσι θα παίξει από την πρώτη φάση νοκ άουτ.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου ο Στέφανος θα αντιμετωπίσει τον Cameron Norrie, ενώ στον άλλον αγώνα ο Andrey Rublev θα αντιμετωπίσει τον Frances Tiafoe.

Απευθείας στα ημιτελικά μπήκαν οι Carlos Alcaraz και Ruud, που θα παίξουν για πρώτη φορά το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου. Ο Alcaraz θα αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης του Rublev με τον Tiafoe, ενώ ο Ruud θα είναι ο αντίπαλος του Τσιτσιπά, αν ο Στέφανος νικήσει τον Norrie. Την ίδια μέρα θα γίνει ο αγώνας της 5ης θέσης, μεταξύ των δυο ηττημένων των αγώνων της Παρασκευής.

Τέλος, την Κυριακή θα γίνει ο μεγάλος τελικός, αλλά και ο αγώνας της 3ης θέσης, μεταξύ των δυο ηττημένων των ημιτελικών.

Να σημειωθεί πως για 4η διαδοχική χρονιά θα υπάρξει και τουρνουά γυναικών στο Άμπου Ντάμπι, που και φέτος θα αποτελείται από δυο παίκτριες. Ο λόγος για τις Emma Raducanu και Ons Jabeur, που θα παίξουν για το τρόπαιο την Παρασκεύη 17/12.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Άμπου Ντάμπι:

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου:

14:00 Stefanos Tsitsipas v. Cameron Norrie
16:00 Frances Tiafoe v. Andrey Rublev
18:00 Emma Raducanu v. Ons Jabeur

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου:

13:00 Πλέι-οφ για 5η θέση
15:00 Casper Ruud v. Tsitsipas/Norrie
17:00 Carlos Alcaraz v. Tiafoe/Rublev

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου:

11:00 Πλέι-οφ για 3η θέση
13:00 Τελικός

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots