ATP
Verdasco: Αποκλεισμός 2 μηνών για χρήση απαγορευμένης ουσίας

 
Verdasco: Αποκλεισμός 2 μηνών για χρήση απαγορευμένης ουσίας
© Darren Carroll / USTA
tn team Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022 - 18:46

Ο Fernando Verdasco βρέθηκε θετικός σε χρήση απαγορευμένης ουσίας, ωστόσο έπεσε "στα μαλακά" και θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Australian Open του 2023.

Ο πολύπειρος Ισπανός τενίστας, ο οποίος πριν λίγες μέρες έγινε 39 ετών, έκανε χρήση της ουσίας μεθυλφαινιδάτη, όπως ανιχνεύτηκε στον οργανισμό του από έλεγχο που του είχε γίνει στο Challenger του Ρίο στη Βραζιλία, τον περασμένο Φεβρουάριο. 

Δεν αρνήθηκε τη χρήση της ουσίας ο Verdasco, εξηγώντας στην απολογία του ότι είναι μια ουσία που χρησιμοποιεί αρκετά χρόνια για θεραπευτικούς λόγους, καθώς έχει διαγνωστεί με διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας.

Ωστόσο, το σφάλμα του ήταν πως δεν ανανέωσε την ειδική εξαίρεση που του είχε χορηγηθεί για θεραπευτική χρήση της ουσίας τα προηγούμενα χρόνια.

Σε κάθε περίπτωση, ο διεθνής οργανισμός για την ακεραιότητα του αθλήματος, International Tennis Integrity Agency, έκρινε πως ο Verdasco έκανε όντως χρήση της ουσίας για θεραπευτικούς σκοπούς και έτσι τον τιμώρησε με μόλις δυο μήνες αποκλεισμού από τη δράση, που μετρούν μάλιστα σε μια περίοδο που υπάρχουν ελάχιστα βαθμολογούμενα τουρνουά, μόνο στο Challenger Tour και στην ITF.

Η τιμωρία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2023, που σημαίνει πως ο 39χρονος Ισπανός θα έχει δικαίωμα να αγωνιστεί στο πρώτο Grand Slam της χρονιάς, στην Αυστραλία.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots