WTA
Μηνύει την εταιρεία που την οδήγησε στον αποκλεισμό η Halep

 
Μηνύει την εταιρεία που την οδήγησε στον αποκλεισμό η Halep
© Jimmie48 / WTA
tennisnews team Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2024 - 13:22

H Simona Halep μηνύει την καναδική εταιρεία που παρήγαγε το συμπλήρωμα διατροφής που την οδήγησε στον θετικό έλεγχο ντόπινγκ και στον τετραετή αποκλεισμό της από το tour, ζητώντας αποζημίωση που ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια!

Η Halep είχε βρεθεί θετική στην απαγορευμένη ουσία Roxadustat σε έλεγχο που της έγινε κατά τη διάρκεια του US Open του 2022. Από τότε, βρίσκεται σε δικαστικές διαμάχες, με την πλευρά της να υποστηρίζει πως κατανάλωσε την ουσία από μέσω ενός "μολυσμένου" συμπληρώματος διατροφής.

Μολυσμένο με μια ουσία ονομάζεται ένα προϊόν που περιέχει μια ουσία ενώ δεν θα έπρεπε, η ουσία δεν αναγράφεται πουθενά στο προϊόν και επομένως η ευθύνη βαραίνει κυρίως την εταιρεία.

Γι' αυτό το λόγο και η Ρουμάνα τενίστρια αποφάσισε να κάνει μήνυση στην καναδική εταιρεία, ζητώντας αποζημίωση μεγαλύτερη των 10 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η αιτιολόγηση γι' αυτό το ποσό, είναι το γεγονός πως η Halep έχει τιμωρηθεί από την ITF με 4 χρόνια αποκλεισμού από το tour. Έχει ασκήσει έφεση στο CAS, όπου την προηγούμενη εβδομάδα έκανε την ακρόασή της και τώρα περιμένει για την τελική απόφαση.

Ακόμα και αν η απόφαση του CAS είναι θετική για τη Halep και μειώσει την ποινή της, η Ρουμάνα έχει συμπληρώσει ήδη 18 μήνες εκτός γηπέδων. Αυτό από τη μια σημαίνει πως θα μπορούσε να επιστρέψει άμεσα στην αγωνιστική δράση, ακόμα και να προλάβει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, από την άλλη, αν όντως κριθεί αθώα, υπάρχει το ενδεχόμενο με όλες αυτές τις καθυστερήσεις που υπήρξαν στην υπόθεση να έχει εκτίσει ήδη μεγαλύτερη ποινή απ' αυτή που τελικά θα της επιβληθεί.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots