WTA
Δικαίωση για Halep - μπορεί να επιστρέψει άμεσα στα γήπεδα!

 
Δικαίωση για Halep - μπορεί να επιστρέψει άμεσα στα γήπεδα!
© Jimmie48/WTA
tn team Τρίτη, 05 Μαρτίου 2024 - 18:14

Η προσφυγή της Simona Halep στο CAS στέφθηκε με επιτυχία και η Ρουμάνα τενίστρια έχει δικαίωμα να επιστρέψει άμεσα στο tour, έχοντας εκτίσει μάλιστα μεγαλύτερη ποινή από την τελική τιμωρία της!

Από τα 4 χρόνια αποκλεισμού που της επέβαλλε η ITF, το CAS μείωσε την ποινή της Halep στους 9 μήνες, που σημαίνει πως η Ρουμάνα τενίστρια όχι απλά δικαιώθηκε για την προσφυγή της, αλλά είχε και δίκιο να φωνάζει τόσο καιρό, αφού οι συνεχόμενες αναβολές στην εκδίκαση της υπόθεσης την ανάγκασαν να εκτίσει τουλάχιστον 7 μήνες περισσότερους από την τελική της ποινή! Συγκεκριμένα, η τιμωρία της Halep ξεκίνησε να μετράει από τον Οκτώβριο του 2022 και πρακτικά έληξε στις 7 Ιουλίου 2023!

Τέλος καλό, όλα καλά πάντως για τη Ρουμάνα, που μπορεί να κάνει μια γεμάτη χωμάτινη σεζόν και να αγωνιστεί ξανά τόσο στο Roland Garros, όσο και στα υπόλοιπα Grand Slams της σεζόν και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Θυμίζουμε πως η περιπέτεια της Halep ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2022, όταν βρέθηκε θετική στην ουσία roxadustat κατά τη διάρκεια του US Open. Χρειάστηκε να περιμένει σχεδόν έναν χρόνο, μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή της και να τιμωρηθεί αρχικά με 4 χρόνια αποκλεισμού από τα γήπεδα.

H Halep προσέφυγε στο CAS και χρειάστηκε να περιμένει ξανά αρκετούς μήνες, μέχρι να γίνει η ακρόασή της τελικά τον προηγούμενο μήνα. Αυτό που υποστήριξε από την πρώτη στιγμή η Ρουμάνα, είναι πως η ουσία μπήκε στον οργανισμό της μέσα από ένα "μολυσμένο" συμπλήρωμα διατροφής, δεν θα μπορούσε δηλαδή να το γνωρίζει. Μάλιστα, αποδείχτηκε πως το συμπλήρωμα το προμηθεύτηκε από μέλος της ομάδας της ακαδημίας του Patrick Mouratoglou, με την οποία συνεργαζόταν εκείνο τον καιρό.

Το CAS αποφάσισε ομόφωνα πως οι ισχυρισμοί της Halep είχαν βάση και η παραβίαση των κανονισμών δεν έγινε σκοπίμως, επομένως το μόνο της σφάλμα ήταν η αμέλεια.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots