ATP
Ο Robredo επιστρέφει στο tour ως προπονητής

 
Ο Robredo επιστρέφει στο tour ως προπονητής
tn team Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2022 - 15:04

Ο Tommy Robredo, άλλοτε Νο.5 τενίστας στον κόσμο, θα επιστρέψει στο tour της ATP ως προπονητής, μόλις λίγους μήνες μετά τον τελευταίο του επαγγελματικό αγώνα.

O 40χρονος Ισπανός είχε παίξει συγκεκριμένα τον τελευταίο του αγώνα για το tour τον περασμένο Απρίλιο στο 500άρι της Βαρκελώνης. Λίγους μήνες μετά και ενώ όλοι θα περίμεναν να αποστασιοποιηθεί για λίγο καιρό από το tour και να περάσει περισσότερο χρόνο με την οικογένειά του, ο Robredo δείχνει πως δεν μπορεί να ζήσει μακριά από το αγαπημένο του άθλημα.

Το 2023 θα επιστρέψει σε κάποια αγαπημένα του τουρνουά από ένα άλλο πόστο, αυτό του προπονητή, καθώς ανήκει πλέον στην ομάδα του Chun-Hsin Tseng. Πρόκειται για έναν ταλαντούχο τενίστα από την Κινεζική Ταϊπέι, μόλις 21 ετών, που βρίσκεται στο Νο.115 της παγκόσμιας κατάταξης.

Όπως αποκάλυψε πάντως, ο Robredo θα ταξιδέψει σε λιγότερα τουρνουά μαζί με τον Tseng προς το παρόν: "Ο προπονητής που θα ταξιδεύει μαζί του θα είναι ο Abraham Gonzalez, που ήταν πολλά χρόνια στην ομάδα του Andrey Rublev. Όταν (ο Tseng) έρθει στη Βαρκελώνη, θα είμαι και εγώ μαζί του. Στην ομάδα είναι επίσης και ο Walter Navaro, που είναι γυμναστής με μεγάλη εμπειρία στο tour."

Τους τελευταίους 4 μήνες ο Robredo δούλευε ήδη ως προπονητής, βοηθώντας έναν 13χρονο Ισπανό αθλητή, τον Oscar. Στο μεταξύ επικοινώνησε μαζί του ο Tseng, τον οποίο δέχτηκε να βοηθήσει με χαρά, σε μια πρωτόγνωρη εμπειρία γι' αυτόν, μιας και είναι ένας παίκτης που αγωνίζεται ήδη στα σημαντικότερα τουρνουά του πλανήτη.

Ο Tseng είχε φτάσει ως το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης των juniors πριν λίγα χρόνια και είχε κατακτήσει το Roland Garros και το Wimbledon, επίσης στα junior. Πριν μερικές εβδομάδες είχε παίξει και στο Next Gen ATP Finals, αλλά δεν είχε καταφέρει να προκριθεί στα ημιτελικά. Αυτή τη χρονιά κατάφερε να μπει στο Top 100 και συγκεκριμένα να φτάσει μέχρι το Νο.83 του κόσμου, ενώ κέρδισε 2 τίτλους σε Challenger τουρνουά, στο Bengaluru της Ινδίας και στη Μούρθια της Ισπανίας.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots