Πολύ μεγάλη νίκη για τον Καλοβελώνη στο Bengaluru Challenger (vid)

 
Μάρκος Καλοβελώνης
Μάρκος Καλοβελώνης Φωτογραφία: tennisnews.gr
tn team Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2022 - 14:57

O Μάρκος Καλοβελώλης πραγματοποίησε μια σπουδαία εμφάνιση στο Bengaluru Challenger και έχασε μόνο 4 games από το Νο.158 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ και νικητή στο Challenger της προηγούμενης εβδομάδας, Chun-Hsin Tseng!

Ο Καλοβελώνης μπήκε με φόρα στο κυρίως ταμπλό του ινδικού Challenger από τα προκριματικά, για να επιβληθεί στον 1ο γύρο του Ταϊβανού Chun-Hsin Tseng, Νο.8 στο ταμπλό και Νο.158 στην παγκόσμια κατάταξη, με 6-2, 6-2!

Ο 20χρονος Tseng είχε κερδίσει το Challenger της προηγούμενης εβδομάδας στο Bengaluru της Ινδίας, χωρίς να χάσει κανένα σετ.

Ο Καλοβελώνης, που πέτυχε 2 νίκες τις προηγούμενες ημέρες στα προκριματικά της Challenger 80 διοργάνωσης, έκανε μεγάλη εμφάνιση σήμερα, κάνοντας 5 breaks στο σερβίς του Tseng.

Στο 1ο σετ έκανε break στο 1ο και στο 5o game, για να "ξεφύγει" με 4-1. Έσβησε το πρώτο break point που αντιμετώπισε στη συνέχεια και έφτασε στο 5-1, ενώ με love service game ολοκλήρωσε το σετ με 6-2.

Άνοιξε και το 2ο σετ με break, αλλά ο Tseng απάντησε προσωρινά και ισοφάρισε σε 1-1. Δεν πτοήθηκε ο Μάρκος, που "έσπασε" το σερβίς του 20χρονου άλλες δυο φορές, στο 5ο (3-2) και στο 7ο game (5-2), για να επιστρέψει από το 15-40 στο 8ο game και να ολοκληρώσει τον θρίαμβό του, μετά από μόλις 62 λεπτά αγώνα.

Μετά και την 3η συνεχόμενη νίκη του στο τουρνουά του Bengaluru, ο Καλοβελώνης θα αντιμετωπίσει τον Ελβετό Johan Nikles, για μια θέση στα προημιτελικά του Challenger τουρνουά. Ο Nikles κέρδισε τον Ιταλό Raul Brancaccio με 6-7 (1), 6-1, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots