ATP
Σαρωτικός στην επιστροφή του ο Κύργιος (vids)

 
Νικ Κύργιος
Νικ Κύργιος © Simon Bruty / USTA
tn team Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2022 - 13:09

O Νικ Κύργιος χρειάστηκε μόλις 66 λεπτά για να κερδίσει τον πρώτο του αγώνα στην επιστροφή του στο tour και να προκριθεί στους "16" του Τόκιο.

Νικηφόρα και επιστροφή και πειστική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Νικ Κύργιος στο tour, κερδίζοντας τον Chun-hsin Tseng με 6-3, 6-1 σε 1 ώρα και 6 λεπτά.

Ο 27χρονος Ελληνοαυστραλός, ο οποίος έπαιξε τον πρώτο του αγώνα μετά από το US Open, πέτυχε 9 άσους και έχασε μόλις 7 πόντους από τη γραμμή του σερβίς, κερδίζοντας το 86% των πόντων στα πρώτα του σερβίς (25/29) και το 73% στα δεύτερα (8/11).

Στο πρώτο game της αναμέτρησης ο Κύργιος ήρθε αντιμέτωπος με break point, το έσβησε όμως και έκτοτε έχασε όλους κι όλους 3 πόντους από το σερβίς σ' αυτό το σετ και 4 σε όλο το υπόλοιπο παιχνίδι! Στο 6ο game έκανε το μοναδικό break του 1ου σετ, ενώ στο 2ο σετ "έσπασε" τον 21χρονο Ταϊβανό 3 συνεχόμενες φορές, σε 3ο (2-1), 5ο (4-1) και 7ο game (6-1), για να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του.

Αυτή ήταν η 36η νίκη για τον Κύργιο στη φετινή σεζόν (36-10), που είναι δίχως αμφιβολία η καλύτερη και η πιο ώριμη στην καριέρα του, έχοντας παίξει στον τελικό του Wimbledon, στα προημιτελικά του US Open, σε δυο προημιτελικούς Masters και έχοντας κατακτήσει τον τίτλο στο 500άρι της Ουάσινγκτον.

Μετά και την άνετη πρεμιέρα του, ο Κύργιος θα αντιμετωπίσει τον Kamil Majchrzak την Πέμπτη, μετά τη νίκη του Πολωνού επί του Sho Shimabukuro, με 7-6 (2), 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots