ATP
Djokovic: "Στόχος η κορυφή στη Μελβούρνη"

 
Djokovic: "Στόχος η κορυφή στη Μελβούρνη"
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2022 - 16:33

Ο Novak Djokovic ξεκαθάρισε πως δεν προσμένει τίποτα λιγότερο από την κορυφή στη Μελβούρνη, ενώ μίλησε ακόμα για την επιστροφή του στην Αυστραλία μετά την απίστευτη περσινή περιπέτεια και την επιλογή του να απορρίψει το United Cup για το 250άρι της Αδελαΐδας.

"Είναι σπουδαίο που είμαι πίσω στην Αυστραλία. Αυτό που συνέβη πριν 12 μήνες δεν ήταν εύκολο για μένα, ούτε για την ομάδα μου ή την οικογένειά μου. Προφανώς είναι απογοητευτικό να φεύγεις μ' αυτόν τον τρόπο από μια χώρα. Ήθελα πολύ να μου επιτραπεί φέτος η είσοδος στη χώρα, γιατί είναι ένα μέρος που έχω πολλές επιτυχίες στην καριέρα μου, ειδικά η Μελβούρνη, όπου είναι το πιο πετυχημένο μου Grand Slam. Πάντα ένιωθα πολύ καλά στην Αυστραλία, πάντα έπαιζα καλό τένις και είχα μεγάλη στήριξη", είπε ο Djokovic στη σημερινή του συνέντευξη Τύπου στην Αδελαΐδα.

"Δεν μπορώ να ξεχάσω αυτά που συνέβησαν πέρσι, είναι απ' αυτές τις εμπειρίες που σου μένουν για μια ζωή. Ήταν κάτι που δεν είχα βιώσει ξανά στη ζωή μου και ελπίζω να μην το ξαναπεράσω. Το ότι επέστρεψα εδώ, δείχνει το τι νιώθω γι' αυτή τη χώρα", πρόσθεσε ο 35χρονος Σέρβος τενίστας.

Είναι ξεκάθαρο πως ο Djokovic δίνει βάρος στα Grand Slams και γι' αυτό αγωνίζεται και σε λιγότερα τουρνουά από πέρσι: "Κάθε νίκη σε Grand Slam είναι ξεχωριστή. Είναι ένας από τους βασικούς λόγους που συνεχίζω να αγωνίζομαι στο κορυφαίο επίπεδο, το να προσπαθήσω να κερδίσω όσα περισσότερα Grand Slams μπορώ. Αγαπώ το τένις και θέλω να δω πόσο μακριά μπορώ να φτάσω. Δεν ταξιδεύω τόσο πολύ όσο παλιότερα, αλλά είναι και αυτό μέρος του αθλήματος. Για όσο καιρό συνεχίζω να έχω το κίνητρο για να παίζω στο υψηλότερο επίπεδό, θα βρίσκομαι εδώ. Ελπίζω να έχω μια καλή σεζόν."

Όσο για τον μεγάλο στόχο στην Αυστραλία, δεν είναι άλλος από τον 10ο τίτλο στο Australian Open: "Ο στόχος είναι να βρεθώ ξανά στην κορυφή της Μελβούρνης, εκεί θέλω να παίξω το καλύτερό μου. Υποθέτω πως σ' αυτό το στάδιο της καριέρας μου, με όλα τα επιτεύγματα που ήδη έχω, κάθε νίκη σε ένα μεγάλο τουρνουά προσθέτει κάτι για να γράψω περισσότερη ιστορία. Αυτό με κάνει να νιώθω πολύ ταπεινά. Είναι μια μεγάλη πρόκληση, αλλά μου δίνει και μεγάλο κίνητρο. Αυτή τη στιγμή δεν μου λείπει καθόλου κίνητρο ή έμπνευση για να παίξω το καλύτερό μου τένις."

Τέλος, για την επιλογή του να παίξει στην Αδελαΐδα και όχι στο United Cup, ο Djokovic απάντησε: "Επέλεξα την Αδελαΐδα γιατί ήθελα να παίξω σε ένα τουρνουά πριν από το Australian Open. Σκέφτηκα πως το United Cup ξεκινάει λίγο νωρίς για μένα, οπότε ήθελα να παίξω σε ένα 250άρι. Άλλωστε αν δείτε τη λίστα των παικτών που συμμετέχουν, μοιάζει περισσότερο με 500άρι ή ακόμα και με 1000άρι τουρνουά. Κάποιοι από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου βρίσκονται εδώ."

Εκτός από τον Djokovic, στο τουρνουά της Αδελαΐδας θα αγωνιστούν ακόμα οι Felix Auger-Aliassime, Daniil Medvedev, Andrey Rublev, Holger Rune, Jannik Sinner και Denis Shapovalov, μεταξύ πολλών ακόμα. Η κλήρωση αναμένεται να γίνει το Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots