ATP
Djokovic: "Μου δίνει κίνητρο ότι μπορώ να γράψω ιστορία"

 
Djokovic: "Μου δίνει κίνητρο ότι μπορώ να γράψω ιστορία"
© Corinne Dubreuil/FFT
tn team Κυριακή, 01 Ιανουαρίου 2023 - 23:23

Ο Novak Djokovic μίλησε για το ενδεχόμενο να γίνει ο παίκτης με τους περισσότερους Grand Slams τίτλους στην ιστορία, κάτι που του δίνει μεγάλο κίνητρο για να συνεχίζει να αγωνίζεται στο κορυφαίο επίπεδο.

"Πάντα πίστευα στον εαυτό μου και πάντα πιστεύω πως μπορώ να κερδίσω σε οποιοδήποτε τουρνουά αγωνίζομαι. Νομίζω πως με την καριέρα που έχω, το αξίζω να αισθάνομαι έτσι", είπε ο Djokovic, ο οποίος βρίσκεται στην Αδελαϊδα.

"Προφανώς τα πράγματα είναι διαφορετικά τώρα, υπάρχουν πολλοί νέοι παίκτες στο tour και πλέον υπάρχει αλλαγή φρουράς στο Νο.1. Αλλά και εγώ και ο Rafa (Nadal), είμαστε ακόμα πολύ δυνατοί από τους παλιούς", πρόσθεσε ο 35χρονος Σέρβος τενίστας, ο οποίος θα διεκδικήσει σε μερικές ημέρες τον 22ο Grand Slam τίτλο του και την ισοφάριση του ρεκόρ του Nadal.

"Ξέρω τι πρέπει να κάνω για να τους αντιμετωπίσω και να είμαι ένας από τους διεκδικητές του τίτλου στη Μελβούρνη. Έχω καλές αναμνήσεις και καλή προϊστορία στην Αυστραλία. Μπορώ να το κάνω ξανά, μπορώ να πάω μακριά. Ο στόχος μου είναι να πιάσω το πικ μου στη Μελβούρνη, εκεί θέλω να παίξω το καλύτερό μου. Θα έχω τη δυνατότητα να γράψω ακόμα μεγαλύτερη ιστορία. Αυτό μου δίνει κίνητρο. Είναι μεγάλη πρόκληση, αλλά και μεγάλο κίνητρο", κατέληξε ο Nole.

Ο Djokovic αναμένεται να κάνει την πρεμιέρα του στο 250άρι της Αδελαϊδας και στη νέα σεζόν την Τρίτη, απέναντι στον Γάλλο Constant Lestienne. Θυμίζουμε πως έκλεισε τη σεζόν του με 5 συνεχόμενες Top 10 νίκες, που τον οδήγησαν στο να κατακτήσει το 6ο ATP Finals της καριέρας του και μάλιστα αήττητος.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots