ATP
Κέρδισε στην πρεμιέρα ο Κοκκινάκης (vids)

 
Κέρδισε στην πρεμιέρα ο Κοκκινάκης (vids)
tn team Δευτέρα, 02 Ιανουαρίου 2023 - 15:09

Μετά από ένα πολύ κλειστό παιχνίδι, ο Θανάσης Κοκκινάκης έκαμψε την αντίσταση του Maxime Cressy και προκρίθηκε στη φάση των "16" του 250αριού της Αδελαΐδας.

Μετά από 2 ώρες και 11 λεπτά ενός πολύ αμφίρροπου παιχνιδιού, ο Θανάσης Κοκκινάκης κατάφερε να επικρατήσει του Maxime Cressy με 7-6 (4), 7-6 (7) και να πάρει το εισιτήριο για τον 2ο γύρο του Adelaide International.

Ο Κοκκινάκης πέτυχε 21 άσους και ο Cressy 20, ενώ αμφότεροι οι δυο παίκτες έκαναν από ένα break μόλις στο ματς, με τον Κοκκινάκη να σβήνει 3 break points (3/4) και τον Cressy 5 (5/6).

Στο 1ο σετ κανείς από τους δυο δεν έφτασε στο break point και ο Κοκκινάκης έκανε το μοναδικό mini-break στο tie-break, όπου κέρδισε τους 3 τελευταίους πόντους και το κατέκτησε με 7-4.

Στο 2ο σετ, αφού αμφότεροι οι δυο παίκτες έχασαν από 2 break points, ο 25χρονος Αμερικανός, Νο.34 στον κόσμο, έκανε πρώτος το break και προηγήθηκε με 4-2. Έφτασε να προηγείται μέχρι και με 5-3 ο Cressy, o Κοκκινάκης όμως έκανε το break back αργότερα για να ισοφαρίσει σε 5-5.

Έστειλε και αυτό το σετ σε tie-break o Ελληνοαυστραλός, ο οποίος έχασε διπλό match point στο 6-4 και βρέθηκε πίσω με mini-break στο 6-7, κατάφερε όμως να κερδίσει τους 3 επόμενους πόντους και τελικά να πάρει το tie-break με 9-7, ολοκληρώνοντας τη μεγαλη νίκη του.

O Κοκκινάκης, ο οποίος είχε κερδίσει πέρσι τέτοια εποχή έναν τίτλο στην Αδελαΐδα, θα περιμένει την αναμέτρηση του Jannik Sinner με τον Kyle Edmund, για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots