ATP
O Bautista Agut "εκθρόνισε" τον Κοκκινάκη (vid)

 
O Bautista Agut "εκθρόνισε" τον Κοκκινάκη (vid)
tn team Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2023 - 15:36

Ο Roberto Bautista Agut κέρδισε τον Θανάση Κοκκινάκη με 2-1 σετ και τον "εκθρόνισε" από το τουρνουά της Αδελαΐδας, για να προκριθεί στον τελικό.

Ο Bautista Agut επικράτησε του Κοκκινάκη με 7-6 (4), 3-6, 6-3 σε έναν πολύ κλειστό ημιτελικό, για να πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης για τον τελικό μετά από 2 ώρες και 34 λεπτά μάχης.

Κανένας από τους δυο παίκτες δεν έφτασε σε break point στο 1ο σετ, με τον Bautista Agut να κάνει το μοναδικό mini-break στο ξεκίνημα του tie-break, το οποίο κέρδισε με 7-4.

Στο 2ο σετ ο Κοκκινάκης ανέβασε το επίπεδό του, δημιούργησε το πρώτο break point της αναμέτρησης στο 4ο game και τελικά έκανε το πρώτο break στο 8ο, για να περάσει μπροστά με 5-3. Με love service game ολοκλήρωσε το σετ ο 26χρονος Ελληνοαυστραλός, που έκανε το 6-3.

Ο Κοκκινάκης είχε το momentum και λίγο έλειψε να κάνει break πρώτος και στο 3ο σετ, ο Bautista Agut όμως έσβησε 3 break points και κράτησε το σερβίς του στο 1ο game. Στη συνέχεια ο Ισπανός έκανε και το break, για να ενισχύσει το προβάδισμά του στο 3-0.

Ο Κοκκινάκης πάλεψε και είχε νέες ευκαιρίες να επιστρέψει στο 5ο game, με τον Bautista Agut να στέκεται ξανά στο ύψος του και να σβήνει 5 break points αυτή τη φορά, για να κάνει το 4-1. Στο 9ο game ο Ισπανός έσβησε κι άλλο break point, το 9ο γι' αυτό το σετ, για να κρατήσει το σερβίς του για το 6-3.

Ο Κοκκινάκης πάντα παίζει καλό τένις στο τουρνουά της γενέτειράς του. Πέρσι είχε κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο στην Αδελαΐδα, ενώ φέτος απέκλεισε τους Alexei Popyrin, Andrey Rublev και Miomir Kecmanovic, για να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά.

Ο Bautista Agut προκρίθηκε στον 22ο τελικό της καριέρας του και θα διεκδικήσει αύριο τον 12ο τίτλο του (11-10 σε τελικούς).

Θα αντιμετωπίσει τον Soon-woo Kwon, που στον άλλον ημιτελικό κέρδισε τον Jack Draper με 7-6 (6), 6-7 (2), 6-3.

Για 2η φορά προκρίθηκε στον τελικό ο Kwon, που τον Σεπτέμβριο του 2021 είχε παίξει και στον τελικό της Αστάνα, κατακτώντας τον τίτλο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots