ATP
Από lucky loser, πρωταθλητής ο Kwon στην Αδελαΐδα (vid)

 
Από lucky loser, πρωταθλητής ο Kwon στην Αδελαΐδα (vid)
tn team Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2023 - 15:26

O Soon-woo Kwon αξιοποίησε στο έπακρο τη δεύτερη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε στο 250άρι της Αδελαΐδας, όπου μπήκε στο κυρίως ταμπλό ως lucky loser και σήμερα κέρδισε τον Roberto Bautista Agut στον τελικό, για να κατακτήσει τον 2ο τίτλο της καριέρας του.

Ο πρώτος lucky loser που κατακτά τίτλο από το 2018 έγινε ο Soon-woo Kwon, ο οποίος επικράτησε μετά από μάχη 2 ωρών και 43 λεπτών του Bautista Agut με 6-4, 3-6, 7-6 (4), για να αναδειχθεί πρωταθλητής στην Αδελαΐδα.

Ο 25χρονος Κορεάτης άνοιξε τον τελικό με ένα break, προηγήθηκε με 2-0 και διατήρησε τον έλεγχο μέχρι το τέλος του σετ, αφού δεν κινδύνεψε σε κανένα service game του και έφτασε με ασφάλεια ως το 6-4.

O Bautista Agut απάντησε με ένα break στο άνοιγμα του 2ου σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 3-0. Αντίστοιχα ο Ισπανός, ο οποίος είχε break point και για το 4-0, δεν κοίταξε πίσω του μετά το break που έκανε, υπερασπίστηκε χωρίς απειλή το σερβίς του έως το τέλος και κατέκτησε το 2ο σετ με 6-3.

Η μάχη κορυφώθηκε στο 3ο σετ, στο οποίο ο Bautista Agut είχε ευκαιρίες για την ολική ανατροπή, αφού έκανε 2 φορές break, πρώτα για να προηγηθεί με 2-0 και αργότερα για το 4-3. Και στα 2 break o Kwon είχε άμεσες απαντήσεις, για να ισοφαρίσιε σε 2-2 και 4-4 αντίστοιχα. Αργότερα ο Κορεάτης κατάφερε να πάρει τους 4 τελευταίους πόντους του tie-break και να το κατακτήσει με 7-4, ολοκληρώνοντας τον θρίαμβό του.

Ο Kwon είχε ηττηθεί πριν από μια εβδομάδα στον 2ο προκριματικό γύρο του Adelaide International από τον Tomas Machac με 7-5, 3-6, 6-3, μπήκε ωστόσο στο κυρίως ταμπλό ως lucky loser και μάλιστα έπαιξε ξανά με τον Machac στον 1ο γύρο, από τον οποίο πήρε ρεβάνς, κερδίζοντάς τον με 6-4, 6-4.

Στη συνέχεια κέρδισε για τη φάση των "16" το Νο.2 του ταμπλό, Pablo Carreno Busta, με 3-6, 6-4, 6-4, ενώ συνέχισε το ίδιο δυνατά, αποκλείοντας στα προημιτελικά τον Mikael Ymer με 6-1, 6-2 και στα ημιτελικά τον φορμαρισμεο Jack Draper, με 7-6 (6), 6-7 (2), 6-3.

Ήταν ο 2ος τελικός και ο 2ος τίτλος για τον Κορεάτη, που είχε κερδίσει τον άλλον τίτλο του στην Αστάνα τον Σεπτέμβριο του 2021. Τη Δευτέρα θα κερδίσει 32 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και θα σκαρφαλώσει στο Νο.52 του κόσμου, ισοφαρίζοντας το career high του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots