ATP
1ος τίτλος για τον Lehecka στην Αδελαΐδα (vid)

 
1ος τίτλος για τον Lehecka στην Αδελαΐδα (vid)
tn team Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2024 - 13:07

O Jiri Lehecka κατέκτησε τον 1ο τίτλο της καριέρας του, κερδίζοντας σε έναν ωραίο τελικό στην Αδελαΐδα τον Jack Draper.

Δυο big-hitters 22χρονοι αναμετρήθηκαν για τον τελικό του Adelaide International σήμερα στην Αδελαΐδα, με τον Jiri Lehecka να επιρκατεί του Jack Draper με 4-6, 6-4, 6-3 και να κατακτά τον τίτλο.

Χρειάστηκε να σβήσει break point στα μέσα του 2ου σετ ο Lehecka, ώστε να αποφύγει να μείνει πίσω με σετ και με break, για να κάνει τελικά το πρώτο του break στον τελικό στο 10ο game του 2ου σετ και να το κερδίσει με 6-4.

Αργότερα, έχοντας φέρει και το momentum στο μέρος του, έκανε νέο break o νεαρός Τσέχος τενίστας, για να προηγηθεί με 3-0 στο 3ο σετ. Αφού έσβησε τριπλό break point στο 5ο game και έφτασε στο 4-1, δεν απειλήθηκε ξανά, για να ολοκληρώσει τη νίκη του στο 9ο game για το 6-3, έπειτα από 2 ώρες και 8 λεπτά παιχνιδιού.

Αυτός ήταν ο 1ος τίτλος καριέρας για τον Lehecka, που είχε παίξει σε έναν ακόμα τελικό, τον περασμένο Αύγουστο, στο Winston-Salem των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αύριο θα κερδίσει 9 θέσεις και θα ανεβεί στο Νο.23 της παγκόσμιας κατάταξης, βελτιώνοντας το προηγούμενο career high του κατά 6 θέσεις (Νο.29).

Και για τον Draper αυτός ήταν ο 2ος τελικός καριέρας και μπορεί να μην τον κέρδισε ούτε αυτόν, βρέθηκε όμως σε 2 τελικούς σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, αφού ο άλλος ήταν τον περασμένο Νοέμβριο στη Σόφια της Βουλγαρίας. Ο 22χρονος Βρετανός, ο οποίος έχει μπει και στο Top 40 ενώ τη Δευτέρα θα ανεβεί στο Νο.55, φαίνεται πως έχει βρει τον καλό του εαυτό, καθώς είχε μια δύσκολη σεζόν με τραυματισμούς το 2023.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots