ATP
Djokovic: "Με συγκίνησε η υποδοχή του κόσμου" (vid)

 
Djokovic: "Με συγκίνησε η υποδοχή του κόσμου" (vid)
tn team Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2023 - 18:03

O Novak Djokovic δεν έκρυψε πως δεν ήξερε τι να περιμένει από τον κόσμο στην επιστροφή του στη Rod Laver Arena και τον συγκίνησε η πολύ θερμή υποδοχή που είχε, ενώ είπε ακόμα πως ανυπομονεί να επιστρέψει στο Australian Open, με μοναδικό στόχο τον τίτλο.

"Συγκινήθηκα με αυτή την υποδοχή, γιατί δεν ήξερα τι θα γινόταν μετά τα όσα συνέβησαν πέρσι. Είμαι ευγνώμων γι' αυτή την υποδοχή και τη στήριξη που μου έδειξε ο κόσμος τη χθεσινή βραδιά", είπε ο Djokovic στη σημερινή του συνέντευξη Τύπου στη Μελβούρνη, αναφερόμενος στη θερμή υποδοχή που του επεφύλασσαν 15 χιλιάδες περίπου θεατές σε μια κατάμεστη Rod Laver Arena, στη χθεσινή φιλική του αναμέτρηση με τον Νικ Κύργιο.

"Πάντα έχω πολύ θετικές εντυπώσεις στην Αυστραλία και αυτό φαίνεται και από τις εμφανίσεις μου. Τα αποτελέσματά σου είναι μια απόδειξη για το πως αισθάνεσαι εδώ. Ανυπομονούσα να επιστρέψω και να παίξω τένις εδώ, να κάνω αυτό που κάνω καλύτερα και αυτό που ήθελα να κάνω και πέρσι. Ανυπομονώ να παίξω μπροστά στον κόσμο, να τους φέρω διασκέδαση και θετική ενέργεια", είπε ακόμα ο 35χρονος Σέρβος τενίστας, που δεν είχε αγωνιστεί σε κατάμεστη Rod Laver Arena τα τελευταία 3 χρόνια.

Για τον τραυματισμό του στο πόδι, για τον οποίο είχε πάρει ιατρικό τάιμ άουτ στην αναμέτρησή του με τον Medvedev στα ημιτελικά της Αδελαΐδας ενώ σταμάτησε και την προπόνησή του, ξανά με τον Medvedev, την περασμένη Τετάρτη, ο Novak είπε: "Με έχει ταλαιπωρήσει λίγο τις τελευταίες μέρες, ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρό. Μέχρι τώρα μπορώ να προπονούμαι κανονικά, οπότε είναι καλό σημάδι. Προφανώς θέλω να είμαι πολύ προσεκτικός και δεν κάνω πολύ έντονες προπονήσεις, για να κρατήσω την ενέργειά μου για την επόμενη εβδομάδα. Ελπίζω να μην μου προκαλέσει κάποιο θέμα."

Όσο για τον στόχο του, ο Nole δεν κοιτάζει τίποτα λιγότερο από τον 10ο τίτλο του: "Είμαι σε καλή κατάσταση. Έκλεισα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη σεζόν και συνέχισα καλά και στην Αδελαΐδα. Έπαιξα καλά και κέρδισα καλούς παίκτες, ειδικά στα τελευταία ματς. Έχω καλές πιθανότητες, πάντα οι πιθανότητές μου είνια καλές εδώ, ενώ έχω προπονηθεί σκληρά, όπως και οι υπόλοιποι. Υπάρχουν πολλοί νέοι παίκτες που είναι διψασμένοι και θέλουν πολύ να κερδίσουν, θέλουν να 'σου πάρουν το κεφάλι' στα μεγάλα γήπεδα. Η εμπειρία μου όμως με βοηθάει να έχω τη σωστή προσέγγιση και να κάνω τα πράγματα σωστά. Ξέρω πως αν είμαι υγιής και παίζω το καλύτερό μου τένις, έχω καλές πιθανότητες απέναντι στον οποιονδήποτε."

Ο Djokovic θα κάνει την πρεμιέρα του στο φετινό Australian Open την Τρίτη (17/01), στον τελευταίο αγώνα της Rod Laver Arena (γύρω στις 11:30 με 12:00 ώρα Ελλάδας), με αντίπαλο τον Roberto Carballes Baena.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots