ATP
Paire σε αντίπαλο προπονητή: "Κοίτα τη φάτσα σου, είσαι σαν τον παππού μου!" (vid)

 
Benoit Paire
Benoit Paire © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2023 - 23:05

O Benoit Paire για μια ακόμα φορά έγινε viral για τους λάθος λόγους, καθώς είχε μια διένεξη με τον προπονητή του αντιπάλου του σε αγώνα του για το Challenger της Τενερίφη, η οποία κατέληξε σε ηλικιακό ρατσισμό!

Ακόμα και αν είχε όλο το δίκιο με το μέρος του Paire, το εξέφρασε με τον πλέον λάθος τρόπο και για πολλοστή φορά δεν μπόρεσε να συγκρατηθεί.

Όπως υποστήριξε ο Γάλλος τενίστας, ο προπονητής του αντιπάλου του Kaichi Uchida, ήταν πάρα πολύ ενοχλητικός σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, φώναζε σχεδόν κάθε φορά που ο διαιτητής έλεγε το σκορ, ενώ είχε απαράδεκτη συμπεριφορά και προς τα ball boys, πετώντας δυνατά τις μπάλες προς το μέρος τους.

Ωστόσο, όταν ο Ιάπωνας έφτασε σε τριπλό match point και πριν τον τελευταίο πόντο όπως εξελίχθηκε το ματς, ο Paire είχε ένα έντονο ξέσπασμα, στο οποίο άσκησε ηλικιακό ρατσισμό στον εν λόγω προπονητή: "Κοίτα τη φάτσα σου, είσαι σαν τον παππού μου! Είσαι 90 χρονών" είπε με υποτίμηση ο Γάλλος τενίστας.

Επειδή από το βίντεο που έγινε viral δεν μπορούσε να διακρίνει κάποιος τη ακριβώς συνέβη, πολλά ΜΜΕ, ειδικά στη Γαλλία, ανέφεραν πως ο Paire τα έβαλε με έναν θεατή και ο Γάλλος φρόντισε να αποκαταστήσει την τάξη μέσω μιας ανακοίνωσης το βράδυ της Τρίτης, εξηγώντας πως είχαν τα πράγματα και πως μετανιώνει για τη συμπεριφορά που είχε το 2022, αλλά το 2023 σκοπεύει να μην επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος. Αξίζει πάντως να σημειωθεί, πως στην ανακοίνωσή του ο Paire δεν εξέφρασε καμία μετάνοια ή απολογία για τους χαρακτηρισμούς του.

"Του ζήτησα απλά να μην μιλάει όλη την ώρα, δεν πήρα καν warning γι' αυτό. Στο τέλος του αγώνα έδωσα κανονικά χέρια με τον Kaichi Uchida, που μου απολογήθηκε για τη συμπεριφορά του προπονητή του. Συνάντησα και τον προπονητή στα αποδυτήρια και επίσης μου ζήτησε συγγνώμη", έγραψε ο Paire στο Twitter, στρεφόμενος στη συνέχεια στα ΜΜΕ της πατρίδας του: "Όλα αυτά που γράφτηκαν είναι αναληθή και έχουν μόνο σκοπό να με πλήξουν. Μετανιώνω για τα ξεσπάσματα που είχα το 2022, αλλά από την αρχή του 2023 συμπεριφέρομαι καλά και δεν έχω δεχτεί warning σε κανέναν αγώνα μου μέχρι τώρα."

Ο Paire βρίσκεται στο Νο.172 της παγκόσμιας κατάταξης και αποκλείστηκε στα προκριματικά του Australian Open την προηγούμενη εβδομάδα. Έτσι, αποχώρησε νωρίς από την Αυστραλία και συνεχίζει τη σεζόν του με κάποια Challenger τουρνουά.

Αυτή την εβδομάδα ολοκλήρωσε νωρίς τις υποχρεώσεις του, αφού ηττήθηκε στον 1ο γύρο από Uchida, No.198 στον κόσμο, με 7-6 (5), 3-6, 6-3. Την επόμενη εβδομάδα θα αγωνιστεί στο Challenger του Quimper, στη Γαλλία.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots