ATP
Απίστευτο φινάλε σε αγώνα διπλού στην Ισπανία

 
Απίστευτο φινάλε σε αγώνα διπλού στην Ισπανία
tn team Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2023 - 13:51

Ηθικό ή μη, ο Matteo Gigante βρήκε έναν πρωτότυπο και πολύ ιδιαίτερο τρόπο για να κερδίσει το ματς του διπλού για το Challenger της Τενερίφη, σημαδεύοντας τον αντίπαλό του από το σερβίς στο match point!

Λόγω της κοντινής απόστασης, αλλά και του γεγονότος πως ο αντίπαλος δεν περιμένει κάτι τέτοιο, είναι σαφώς πιο εύκολο να σημαδέψεις αντίπαλο στο διπλό όταν σερβίρεις, με τον Gigante να το επιχειρεί σε δεύτερο σερβίς και να τα καταφέρνει!

Ο αντίπαλός του, Marco Bortolotti, προσπάθησε να αποφύγει την μπάλα αλλά δεν τα κατάφερε και υπήρξε επαφή, με τον διαιτητή να καταλογίζει τον πόντο στους Gigante και Passaro.

Σύμφωνα με τον κανονισμό, αν η μπάλα έρθει σε επαφή με ένα παίκτη πριν χτυπήσει στο έδαφος, τότε ο πόντος καταλογίζεται αυτόματα στον άλλον παίκτη ή την άλλη ομάδα.

Ήταν το match point και οι δυο Ιταλοί πήραν τη νίκη εις βάρος των Bortolotti και Martos Gornes για τα ημιτελικά του Challenger της Τενερίφη, με 6-3, 6-4.

Ήταν ένα πολύ ιδιαίτερο φινάλε, κάτι που δεν βλέπουμε συχνά στα γήπεδα και ίσως όχι ο πιο ηθικός τρόπος για να κερδίσεις έναν αγώνα, όμως παρά τη συγγνώμη που φάνηκε να ζητάει ο Passaro, πιθανότατα δεν πρόκειται για τυχαίο γεγονός, αλλά για τακτική. Αξίζει να σημειωθεί πως και ο Passaro το είχε κάνει στο 1ο σετ του ίδιου αγώνα, ενώ και ο Gigante είχε επιχειρήσει να το κάνει 3 φορές νωρίτερα στο ματς, χωρίς επιτυχία.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots