ATP
Η απίστευτη ιστορία του Matija Pecotic, που έκανε το ντεμπούτο του στα 33 και κέρδισε! (vids)

 
Matija Pecotic
Matija Pecotic © Andrew Patron
tn team Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2023 - 14:36

Ο Matija Pecotic έκανε το ντεμπούτο του στο ATP Tour στα 33 του χρόνια και το συνδύασε με νίκη απέναντι στον άλλοτε Tοp 10 τενίστα, Jack Sock. Μια μοναδική ιστορία για τον Κροάτη, Νο.784 στην παγκόσμια κατάταξη, που ακολούθησε άλλη καριέρα μετά από ένα δύσκολο χειρουργείο, αλλά δεν εγκατέλειψε ποτέ το όνειρό του.

Ο 33χρονος Matija Pecotic σήμερα είναι Διευθυντής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, σε εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητα. Δουλεύει από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα και προσπαθεί να προπονείται πριν πάει στη δουλειά, διατηρώντας αναλλοίωτο το ενδιαφέρον του και το όνειρό του να μπει στο ATP Tour.

Η ιστορία του ξεκινάει πολλά χρόνια πίσω, όταν πήγε στην Αμερική για σπουδές με υποτροφία και έπαιξε στο κολεγιακό πρωτάθλημα. Ήταν την περίοδο 2009-2013 και ήταν ένας από τους δυνατότερους παίκτες, φτάνοντας ακόμα και στο Νο.2 της γενικής κατάταξης.

Το 2014, όταν πια είχε τελειώσει με τις σπουδές του, έδωσε μια ευκαιρία στο επαγγελματικό τένις και τα πράγματα πήγαιναν καλά, αφού ανέβηκε μέχρι και στο Νο.206 της κατάταξης της ΑΤΡ. Κάπου εκεί όμως είχε το πρώτο στραβοπάτημα. Λίγο πριν ξεκινήσει το Australian Open του 2016, αναγκάστηκε να κάνει μια εγχείρηση για το στομάχι του, που τον άφησε στο κρεβάτι για 8 ολόκληρους μήνες!

Με το μέλλον του να είναι αβέβαιο, ο Pecotic προετοιμάστηκε για το GMAT exam και κατάφερε να περάσει, μπαίνοντας στο Harvard Business School. Δεν σταμάτησε ούτε τότε να έχει επαφή με το άθλημα, αφού όσο σπούδαζε ήταν και μέλος της προπονητικής ομάδας τένις του Harvard.

Μετά το Harvard, ο Κροάτης αποφάσισε να δώσει άλλη μια ευκαιρία στην τενιστική του καριέρα. Μόλις όμως άρχισε να συμμετέχει και πάλι σε τουρνουά, ξέσπασε η πανδημία και του έκλεισε ξανά όλες τις πόρτες. Θυμίζουμε πως μετά το 1ο κύμα της Covid-19, δεν διεξήχθη κανένα επαγγελματικό τουρνουά για σχεδόν 6 μήνες.

Τότε αποφάσισε να αξιοποιήσει τις σπουδές του, μπήκε στην επενδυτική εταιρεία Wexford Real Estate Investors και σήμερα είναι επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Πριν πάει στη δουλειά φροντίζει να προπονείται και να διατηρείται σε καλή κατάσταση. Τότε, του ήρθε από το πουθενά μια ευκαιρία να πραγματοποιήσει μια έκτακτη συμμετοχή στα προκριματικά του Delray Beach Open.

"Ξύπνησα το Σάββατο το πρωί και πήγα μέχρι το Delray για να πάρω τις ρακέτες μου. Όταν εμφανίστηκα, ο supervisor μου είπε ότι είχα μια ευκαιρία να μπω στο ταμπλό. Δεν είναι σίγουρο, αλλά νομίζω πως υπάρχει ένας παίκτης που θα αποσυρθεί. Δυο λεπτά μετά, μου είπε ότι μάλλον θα ήμουν στο τουρνουά."

Ο Pecotic μπήκε όντως για να παίξει στα προκριματικά, στη θέση του Watanuki, για να περάσει το εμπόδιο του Stefan Kozlov, τον οποίο κέρδιζε με 7-6 (1), 5-5, όταν εγκατέλειψε. Στον επόμενο γύρο κέρδισε έναν ακόμα πολύ δυνατό παίκτη, τον Tennys Sadgren, με 3-6, 6-3, 6-2.

Με αυτές τις δυο νίκες, ο 33χρονος Κροάτης πέτυχε την πρώτη του πρόκριση σε κυρίως ταμπλό ΑΤΡ διοργάνωσης και το όνειρο συνεχίζεται, αφού στο ντεμπούτο του επικράτησε του Jack Sock, Νο.143 στον κόσμο και άλλοτε Νο.8, με 4-6, 6-2, 6-2. Στον 2ο γύρο του Delray Beach Open θα αντιμετωπίσει τον Marcos Giron, ενώ ήδη έχει εξασφαλίσει μια άνοδο μεγαλύτερη των 200 θέσεων, από το Νο.784 στο Νο.573 του κόσμου.

"Δεν περίμενα να κερδίσω, ήμουν σίγουρος πως θα έχανα αυτό το παιχνίδι. Πρέπει να είσαι ρεαλιστής. Ήταν Top 10 παίκτης και έχει μεγάλη εμπειρία και μεγάλο σερβίς. Θα ήταν αλαζονικό αν έβγαινα έξω και πίστευα ότι θα τον κέρδιζα", είπε μετά τον αγώνα ο Pecotic.

"Πρέπει να φεύγω από τη δουλειά νωρίτερα κάθε μέρα", είπε στη συνέχεια αστειευόμενος, με το αφεντικό του να παρακολουθεί από το box του. "Έπρεπε να στείλω ένα email σε όλη την ομάδα. Πήρα την άδεια του αφεντικού μου, τώρα ελπίζω να μου δώσει ρεπό και αύριο!"

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots