ATP
Djokovic: "Φεύγω αύριο για Ντουμπάι, ελπίζω να παίξω στις ΗΠΑ" (pics)

 
Djokovic: "Φεύγω αύριο για Ντουμπάι, ελπίζω να παίξω στις ΗΠΑ" (pics)
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2023 - 17:22

O Novak Djokovic επιβεβαίωσε πως θα παίξει στο Ντουμπάι την επόμενη εβδομάδα, δεν γνωρίζει ακόμα τι θα γίνει με το Indian Wells και το Μαϊάμι, ενώ σημείωσε και πως βρίσκεται κοντά στο 100% του, με τον τραυματισμό του να ανήκει στο παρελθόν.

"Αύριο ταξιδεύω για το Ντουμπάι", είπε ο Djokovic στη σημερινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Βελιγράδι, επιβεβαιώνοντας πως θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση την επόμενη εβδομάδα.

"Έχω αναρρώσει σχεδόν στο 100%, τα πράγματα πηγαίνουν πολύ καλά και νιώθω ότι πλησιάζω το καλύτερό μου επίπεδο", πρόσθεσε ο πρωταθλητής του Australian Open και κάτοχος 22 Grand Slams τίτλων.

Παρότι όμως πολλοί περίμεναν πως θα δώσει και κάποια είδηση σήμερα για τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Nole δεν έχει ακόμα επίσημη απάντηση για τους Αμερικανούς, σχετικά με την άδεια που έχει αιτηθεί για να παίξει σε Indian Wells και Μαϊάμι τον επόμενο μήνα.

"Ακόμα δεν ξέρω αν θα μπορέσω να πάω στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η διαδικασία έχει ήδη εκκινήσει, αλλά δεν είναι στον έλεγχό μου. Θα ήθελα πολύ να παίξω και ελπίζω πως οι άνθρωποι που θα πάρουν την απόφαση, θα μου το επιτρέψουν. Έχω μεγάλη επιθυμία για να βρίσκομαι εκεί", είπε σχετικά ο Novak.

"Πέρσι έχασα όλα τα αμερικάνικα τουρνουά, οπότε δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα συμβεί αν δεν παίξω. Αλλά ελπίζω πως δεν θα συμβεί αυτό, παρόλο που τα πρόσφατα αποτελέσματα στην Αυστραλία απέδειξαν πως δεν επηρεάζουν τόσο το τένις μου αυτές οι απουσίες. Ακόμα έχουμε πολύ δρόμο για το US Open, ελπίζω πως θα είμαι εκεί", πρόσθεσε ο 35χρονος Σέρβος, που εκτός απροόπτου θα έχει δικαίωμα να παίξει στη Νέα Υόρκη στο τέλος του καλοκαιριού, αφού και βάσει νόμου θα επιτρέπεται η είσοδος σε μη εμβολιασμένους ταξιδιώτες στις ΗΠΑ από τον Μάιο.

Είχε ετοιμαστεί και μια τούρτα για τον Djokovic στη σημερινή συνέντευξη, με αφορμή την μεγάλη επιτυχία των 377 εβδομάδων παραμονής στο Νο.1 του κόσμου, που συμπλήρωσε αυτή την εβδομάδα. Ισοφάρισε έτσι το ρεκόρ της Steffi Graf, που ήταν το καλύτερο σε άνδρες και γυναίκες μέχρι τώρα.

"Η Steffi Graf είναι ένας από τους μεγαλύτερους θρύλους του αθλήματός μας, σε άνδρες και γυναίκες, γι' αυτό και τη θαυμάζω πολύ. Είναι πολύ κολακευτικό που ισοφάρισα το ρεκόρ της και που θα το ξεπεράσω την επόμενη εβδομάδα. Το να βρεθώ στο Νο.1 και να κερδίσω το Wimbledon, ήταν τα δυο μεγαλύτερα όνειρα που είχα όταν ήμουν μικρός. Όταν τα έκανα και τα δυο το 2011, έπρεπε να κάνω νέα όνειρα, γιατί είναι πολύ σημαντικό να έχεις όνειρα. Σου επιτρέπουν να ξεπεράσεις τα όριά σου, να πάρεις το καλύτερο από τις δυνατότητές σου. Είμαι πολύ περήφανος. Δεν είναι μια προσωπική επιτυχία, σε αυτό συμμετέχουν και η οικογένειά μου και η ομάδα μου."

Τέλος, ο Djokovic ρωτήθηκε και για τον Carlos Alcaraz, που βρίσκεται ακριβώς πίσω του στο Νο.2 και συνεχίζει να "καραδωκεί", ωστόσο επιμένει πως ο βασικός του αντίπαλος θα είναι ο Rafael Nadal.

"Ο Alcaraz παίζει σε πολύ υψηλό επίπεδο. Είναι απίστευτο το πως επέστρεψε μετά από τραυματισμούς και μήνες απουσίας και κατάφερε να έχει αυτά τα αποτελέσματα. Δείχνει χαρακτήρα πολύ ώριμου παίκτη, έχει μια πολύ καλή ομάδα πίσω του και του αξίζουν όλες οι επιτυχίες του. Φέρνει μια φρέσκια ενέργεια στο τένις, είναι πολύ δυναμικός άνθρωπος και παίκτης. Του αξίζουν όλα.

Ο βασικός μου αντίπαλος όμως παραμένει ο Nadal. Παρότι ο Alcaraz είναι στο Νο.2 και είναι πιθανότατα ένας μελλοντικός θρύλος του αθλήματός μας, νιώθω πως είναι δύσκολο να σβήσουμε έτσι απλά το rivalry που έχω με τον Nadal. Ο Nadal είναι πιθανότατα ο μεγαλύτερος αντίπαλος ολόκληρης της καριέρας μου. Θα ήθελα να τον αντιμετωπίσω σε ακόμα έναν τελικό στο Roland Garros."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots