ATP
Djokovic: "Δεν νιώθω καθόλου πόνο εδώ και μια εβδομάδα"

 
Djokovic: "Δεν νιώθω καθόλου πόνο εδώ και μια εβδομάδα"
tn team Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2023 - 18:59

Στις τελευταίες του δηλώσεις από το Ντουμπάι, ο Novak Djokovic επιβεβαίωσε πως δεν νιώθει καθόλου πόνο εδώ και μια εβδομάδα. Σχολίασε ακόμα το ρεκόρ εβδομάδων στο Νο.1, όπου ξεπέρασε σήμερα και τη Steffi Graf.

"Πέρασα αρκετό χρόνο στο γυμναστήριο και σωματικά είμαι αρκετά καλά. Τις δυο τελευταίες εβδομάδες, σχεδόν τρεις, έκανα προπονήσεις τένις. Τις τελευταίες μέρες έπαιξα όσους περισσότερους πόντους μπορούσα για να βρεθώ ξανά σε αγωνιστική φόρμα, ώστε να αγωνιστώ στο κορυφαίο επίπεδο", είπε ο Djokovic στη χθεσινή του συνέντευξη Τύπου στο Ντουμπάι.

"Δεν έχω νιώσει πόνο στο γήπεδο εδώ και μια εβδομάδα τώρα. Πλησιάζω όλο και περισσότερο στο 100% μου, ακόμα δεν είμαι εκεί στο τένις μου, αλλά το σημαντικό είναι πως δεν έχω πόνο. Δεν χρειάζεται να περιορίζομαι στην κίνησή μου στο γήπεδο", πρόσθεσε ο 35χρονος Σέρβος, 5 φορές πρωταθλητής στο Ντουμπάι.

"Μετά από κάθε τραυματισμό, πάντα χρειάζεται λίγος χρόνος για να ισορροπήσεις τους μηχανισμούς σου, για τις προσαρμογές που χρειάζεται να κάνεις στο γήπεδο. Χρειάζεται χρόνος για να βρεις ξανά τους ρυθμούς σου, για να κάνεις τις κινήσεις που πρέπει αβίαστα και να μη σκέφτεσαι ότι μπορεί να συμβεί κάτι κακό. Δεν έχω πλέον αυτές τις σκέψεις. Το μόνο που χρειάζομαι τώρα είναι να αγωνιστώ, όταν ξεκινάς να παίζεις και αγώνες, τα δίνεις όλα και βλέπεις αν είσαι τελείως καλά", συμπλήρωσε.

Ο Djokovic σχολίασε και το ρεκόρ εβδομάδων που σημείωσε στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης. Σήμερα ο Σέρβος συμπλήρωσε 378 εβδομάδες παραμονής στην κορυφή, ξεπερνώντας ακόμα και το ρεκόρ της Steffi Graf (377).

"Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα έφτανα ως εδώ όταν ήμουν παιδί. Τα όνειρά μου ήταν πάντα να γίνω το Νο.1 του κόσμου και να κατακτήσω το Wimbledon. Πέτυχα αυτά τα όνειρα το 2011, αλλά φυσικά, ήθελα περισσότερα. Ακόμα θέλω να πετυχαίνω πράγματα. Προφανώς, είναι σουρεάλ που έχω περάσει τόσες πολλές εβδομάδες στο Νο.1, έφτασα την Steffi Graf, μια από τις καλύτερες - σε άνδρες και γυναίκες - στην ιστορία του αθλήματος. Είναι κολακευτικό και μόνο που βλέπω το όνομά μου ανάμεσα σε αυτά τα ονόματα. Είμαι πολύ περήφανος."

Ο Djokovic αναμένεται να πραγματοποιήσει αύριο την πρεμιέρα του στο Ντουμπάι (17:00GR, COSMOTE SPORT 6HD), αντιμετωπίζοντας τον Τσέχο qualifier, Tomas Machac.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots