ATP
Djokovic: "Δεν θα έπαιζα τένις αν δεν πίστευα ότι μπορώ να κερδίσω τον Nadal στο RG"

 
Djokovic: "Δεν θα έπαιζα τένις αν δεν πίστευα ότι μπορώ να κερδίσω τον Nadal στο RG"
tn team Σάββατο, 04 Μαρτίου 2023 - 12:37

Μετά την πρώτη του ήττα στη σεζόν, ο Novak Djokovic μίλησε για το ματς και για τον "καλύτερο" Daniil Medvedev, για τον Rafael Nadal και το απίστευτο σερί του, αλλά και για τις πιθανότητές του στο Roland Garros.

Ο Djokovic γνώρισε χθες την πρώτη του ήττα στη χρονιά, αλλά και μετά από 20 συνεχόμενες νίκες, από τον Medvedev με 6-4, 6-4, για τα ημιτελικά του Dubai Tennis Championships.

"Είναι ένας παίκτης που σε κάνει να κάνεις αβίαστα λάθη, γιατί αυτό είναι το παιχνίδι του. Είναι αυτό που κάνει, αλλά το κάνει εξαιρετικά καλά. Είναι πολύ υπομονετικός, πολύ αθλητικός και για το ύψος του κινείται πολύ καλά. Επίσης το backhand του είναι από τα πιο σταθερά του χτυπήματα. Σήμερα σε κάποια κρίσιμα σημεία έκανα λάθη και αυτό είναι όλο. Του άξιζε η νίκη, γιατί ήταν καλύτερος παίκτης και στα δυο σετ", ανέφερε για τον Medvedev o Djokovic, στη χθεσινή του συνέντευξη Τύπου στο Ντουμπάι μετά τον αγώνα.

"Συνολικά είμαι ευχαριστημένος με την εικόνα που έδειξα σε όλο το τουρνουά, όσον αφορά και το πως αντέδρασε το σώμα μου - δεν ήξερα πως θα αντιδράσει μετά την ανάρρωση από τον τραυματισμό μου. Είμαι χαρούμενος, όμως σήμερα έχασα από έναν καλύτερο αντίπαλο. Ξέρω πως δεν έπαιξα καλά στις κρίσιμες στιγμές, αλλά αυτό είχε να κάνει και με την υψηλή ποιότητα αυτού του αγώνα", πρόσθεσε ο κάτοχος 22 Grand Slams τίτλων.

Όσο για την αυριανή μέρα, ο Djokovic είπε: "Ακόμα περιμένω τα νέα από την Αμερική. Αν δεν παίξω στις Ηνωμένες Πολιτείες, υποθέτω πως θα ξεκινήσω την προετοιμασία μου στο χώμα. Το Monte-Carlo θα είναι πιθανότατα το επόμενο τουρνουά μου. Αν επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο, τότε θα χρησιμοποιήσω τον επιπλέον χρόνο για να προετοιμαστώ καλά. Το χώμα είναι η πιο απαιτητική επιφάνεια στην προετοιμασία. Η χρονιά είναι μεγάλη, ξεκίνησα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, κέρδισα πολλούς αγώνες στη σειρά και κατέκτησα το Australian Open, αυτό δηλαδή που ήθελα περισσότερο."

Για το αν πιστεύει ότι μπορεί να κερδίσει τον Rfael Nadal στο Roland Garros, ο Djokovic απάντησε λακωνικά: "Αν δεν πίστευα ότι υπήρχε αυτή η πιθανότητα, δεν θα έπαιζα τένις."

Τέλος, με αφορμή τη δρομολογημένη έξοδό του από το Top 10, για πρώτη φορά από το 2005, ζητήθηκε ένα σχόλιο από τον Djokovic για το μοναδικό αυτό ρεκόρ του Nadal: "Είναι απίθανη η συνέπειά του, τον σέβομαι πάρα πολύ. Το να είσαι για σχεδόν 20 χρόνια στο Top 10, ειλικρινά είναι φοβερό. Δείχνει την ποιότητά του και τη συνέπεια. Όλα αυτά τα χρόνια παίζει καλά, σε όλες τις επιφάνειες. Είχε μάλιστα και αρκετούς τραυματισμούς που τον κράτησαν εκτός αγώνων για ολόκληρα εξάμηνα, αλλά ακόμα κι έτσι κατάφερε να διατηρηθεί στις πρώτες θέσεις."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots