ATP
Ο Medvedev έβαλε "φρένο" στον Djokovic και πέρασε τελικό! (vids)

 
Ο Medvedev έβαλε "φρένο" στον Djokovic και πέρασε τελικό! (vids)
tennisnews team Παρασκευή, 03 Μαρτίου 2023 - 19:14

O Daniil Medvedev έβαλε τέλος στο νικηφόρο σερί του Novak Djokovic, για να τον κερδίσει με 2-0 σετ και να πάρει το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό του Ντουμπάι.

Ο Medvedev έκανε έναν φανταστικό αγώνα και επιβλήθηκε του Djokovic με 6-4, 6-4, για να προκριθεί στον τελικό του Dubai Tennis Championships.

Έγινε ο πρώτος παίκτης που κέρδισε τον Djokovic στο 2023, ενώ σταμάτησε το πολύ εντυπωσιακό σερί 20 διαδοχικών νικών που είχε ο Σέρβος, πριν από αυτό το παιχνίδι. Συγχρόνως, έδωσε συνέχεια στο δικό του σερί, καθώς μετράει πλέον 13 νίκες στη σειρά.

O Medvedev έκανε τα δυο πρώτα breaks της αναμέτρησης και μάλιστα συνεχόμενα, για να προηγηθεί με 5-2 στο 1ο σετ. Την πρώτη φορά που σέρβιρε για το σετ ο Djokovic τον "έσπασε" και μείωσε σε 5-4, τη δεύτερη όμως τα κατάφερε, για να κάνει το 6-4.

Στη συνέχεια ο Ρώσος άνοιξε το 2ο σετ με break και προηγήθηκε με 2-0 πολύ γρήγορα. Κατάφερε να υπερασπιστεί το προβάδισμα αυτό μέχρι και το τέλος, μην επιτρέποντας στον καλύτερο receiver όλων των εποχών να φτάσει σε break point σε ολόκληρο το σετ, για να το κλείσει και αυτό στο 10ο game, ολοκληρώνοντας τον θρίαμβό του σε 1 ώρα και 35 λεπτά παιχνιδιού.

Με αυτή την εντυπωσιακή εμφάνιση και νίκη, ο πολύ φορμαρισμένος Medvedev έφτασε τις 13 διαδοχικές νίκες στο tour και θα έχει τη δυνατότητα αύριο να διεκδικήσει τον 3ο συνεχόμενο τίτλο του στις 3 τελευταίες εβδομάδες, μετά από το Ρότερνταμ και την Ντόχα.

Παράλληλα με το σερί του Djokovic που σταμάτησε, έβαλε τέλος και στο αρνητικό σερί που είχε απέναντι στον Σέρβο, αφού τον κέρδισε για 1η φορά μετά από 4 διαδοχικές ήττες. Συνολικά τον κέρδισε για 5η φορά, σε 14 αναμετρήσεις (5-9).

Ο τελικός του Ντουμπάι θα είναι υπόθεση ρωσική, αφού αύριο ο Medvedev θα αντιμετωπίσει τον συμπατριώτη του, Andrey Rublev, περσινό πρωταθλητή στη διοργάνωση. Θα είναι η 7η συνάντησή τους στο tour της ΑΤΡ, με τον Medvedev να έχει κερδίσει τις 4 προηγούμενες (4-2).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots