ATP
Τσιτσιπάς: "Δεν είμαι στα φαβορί, ακόμα είμαι σε αποθεραπεία" (vid)

 
Τσιτσιπάς: "Δεν είμαι στα φαβορί, ακόμα είμαι σε αποθεραπεία" (vid)
tennisnews team Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2023 - 16:19

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποκάλυψε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Indian Wells πως έχει περάσει ελάχιστο χρόνο στο γήπεδο τις τελευταίες μέρες, ακόμα βρίσκεται σε αποθεραπεία και δεν θεωρεί πως έχει καλές πιθανότητες να φτάσει πολύ μακριά σε κάποιο από τα δυο πρώτα Masters της χρονιάς. 

"Ακόμα βρίσκομαι σε αποθεραπεία. Δεν θα υποκριθώ, δεν θα πω ότι είμαι φαβορί ή ότι έχω καλές πιθανότητες να φτάσω μακριά σ' αυτό το τουρνουά, γιατί δε θα ήταν σωστό. Δεν πιστεύω ότι είμαι στα φαβορί σ' αυτά τα δυο τουρνουά. Δεν το έχω πει πολλές φορές αυτό στην καριέρα μου, όμως δε νομίζω ότι έχω τη δυνατότητα να πάω βαθιά", είπε ο Τσιτσιπάς στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου για φέτος στο Indian Wells.

Παραδέχτηκε, μάλιστα, πως το μυαλό του βρίσκεται ήδη στη χωμάτινη σεζόν: "Η προτεραιότητά μου είναι να προετοιμάσω το σώμα μου για να είμαι έτοιμος για τη σεζόν στο χώμα. Απολαμβάνω όμως που βρίσκομαι εδώ, μου αρέσουν πολύ αυτά τα τουρνουά και στοχεύω σε τίτλους Masters, αλλά είμαι σχεδόν βέβαιος ότι δεν θα μπορέσω να κάνω την καλύτερή μου εμφάνιση".

Θυμίζουμε πως 2 εβδομάδες πριν, ο Στέφανος είχε αποσύρει τη συμμετοχή του από το Ακαπούλκο, εξαιτίας του τραυματισμού του στον ώμο.

"Είναι ένας περίεργος τραυματισμός, άλλαξα κάποια πράγματα στην προετοιμασία μου και με βοήθησαν να είμαι σταθερός και να παίξω καλά στην Αυστραλία, μπορείτε να δείτε και στα βίντεο ότι έχει αλλάξει λίγο η τεχνική μου. Αυτό είχε όμως έναν αντίκτυπο στον ώμο μου. Είναι ατυχές που ήρθε σ' αυτό το σημείο της σεζόν, μετά το δυνατό μου ξεκίνημα και τη συμμετοχή μου σε έναν τελικό Grand Slam. Πρέπει να έχω πίστη και να ακολουθήσω την καθημερινή ρουτίνα για να επιστρέψω υγιής. Τα δυο τελευταία χρόνια έχει επηρεαστεί ο ώμος μου από τα συνεχή ματς και πρέπει να πάρω το χρόνο μου και να έχω τη σωστή ιατρική ομάδα δίπλα μου για να μην έχω ξανά τέτοιες επιπλοκές."

Όσο για το λόγο για τον οποίο δεν πιστεύει ότι μπορεί να πάει πολύ μακριά σε Indian Wells και Μαϊάμι: "Δεν έχω προπονηθεί πολύ τις τελευταίες εβδομάδες. Δε νομίζω να έχω πρπονηθεί ποτέ τόσο λίγο στην καριέρα μου. Πέρασα πολύ λίγες ώρες στο court και είμαι περιορισμένος σε αυτά που μπορώ να κάνω, όμως αγαπώ αυτό το άθλημα και θέλω να αγωνιστώ μπροστά στους φιλάθλους μου από την Καλιφόρνια, όπως και απ' όλο τον κόσμο. Το κάνω για εκείνους."

Τέλος, ρωτήθηκε και για την πορεία του μέχρι τον τελικό του Australian Open: "Είναι ένα αποτέλεσμα που ήθελα, ειδικά στην Αυστραλία. Πάντα υπάρχουν θετικά συναισθήματα όταν βρίσκομαι εκεί. Υπάρχει σύνδεση μ' αυτό το μέρος και με τον κόσμο που με στηρίζει. Είμαι χαρούμενος που ξεκίνησα τη χρονιά με έναν τελικό Grand Slam, φυσικά δεν είναι ευχάριστο ότι δεν κατάφερα ούτε τώρα να κερδίσω, αλλά είχα έναν φοβερό αντίπαλο. Ήταν οδυνηρή ήττα, αλλά αμέσως ανασυντάχθηκα και επέτρεψα στον εαυτό μου να συνεχίσει δυνατά, αν και δεν πήγαν καλά τα πράγματα στο επόμενο τουρνουά, λόγω του τραυματισμού μου, που επιδεινώθηκε στο Davis Cup. Ήμουν και κουρασμένος ψυχολογικά, γιατί είχα παίξει πολύ τένις εκείνες τις εβδομάδες. Έφτασα στα όριά μου με πολύ έντονα ματς, ματς των 5 σετ μετά το United Cup, έβαλα μεγάλο βάρος στο σώμα μου."

Ο Τσιτσιπάς θα κάνει την πρεμιέρα του στο Indian Wells την Παρασκευή (10/03), αντιμετωπίζοντας τον Αυστραλό Jordan Thompson.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots