ATP
1ος ημιτελικός σε Masters για τον Tiafoe (vid)

 
Frances Tiafoe
Frances Tiafoe © Peter Staples/ATP Tour
tn team Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2023 - 22:07

O Frances Tiafoe κέρδισε τον Cameron Norrie με 2-0 σετ και προκρίθηκε στον πρώτο του ημιτελικό σε Masters διοργάνωση.

Ο Tiafoe είναι ο πρώτος ημιφιναλίστ του Indian Wells, καθώς κέρδισε τον Norrie με 6-4, 6-4 στον πρώτο αγώνα της ημέρας στην έρημο της Καλιφόρνιας.

Ο 25χρονος Αμερικανός, Νο.16 στην παγκόσμια κατάταξη, έκανε το μοναδικό break του 1ου σετ στο 7ο game, για να περάσει μπροστά με 4-3, ενώ το δικό του σερβίς δεν απειλήθηκε καθόλου σ' αυτό το σετ, φτάνοντας χωρίς πρόβλημα στο 6-4.

Το 2ο σετ ξεκίνησε με δυο break, ένα για κάθε παίκτη, ενώ ο Tiafoe έκανε άλλα 2 breaks, στο 5ο και στο 7ο game, για να "ξεφύγει" με 5-2. Ο Norrie πάλεψε για να μείνει στο τουρνουά και κατάφερε να μειώσει σε 5-4, αλλά ο Tiafoe τη δεύτερη φορά που σέρβιρε για τη νίκη έκανε love service game και ολοκλήρωσε το ματς σε 1 ώρα και 39 λεπτά.

Θα είναι ο 1ος ημιτελικός σε ένα 1000άρι για τον Tiafoe και ο 2ος σημαντικότερος στην καριέρα του, αφού τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε παίξει και στα ημιτελικά του US Open.

Θα περιμένει την αναμέτρηση του άλλου σημερινού αγώνα, μεταξύ του Daniil Medvedev και του Alejandro Davidovich Fokina, για να μάθει τον αντίπαλό του στα ημιτελικά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots