ATP
Alcaraz: "Περίμενα πιο δύσκολο τελικό - Λείπει από το tour o Nole"

 
Alcaraz: "Περίμενα πιο δύσκολο τελικό - Λείπει από το tour o Nole"
tn team Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2023 - 16:05

Ο Carlos Alcaraz δεν περίμενε ότι θα του πήγαιναν όλα τόσο καλά στον τελικό του Indian Wells, όπου έχασε μόνο 5 games από τον Daniil Medvedev, ενώ μίλησε ακόμα για την επιστροφή του στο Νο.1 του κόσμου και την αισθητή απουσία του Novak Djokovic.

"Είναι εκπληκτικό που κέρδισα αυτό το τουρνουά, είναι ένα τουρνουά που πάντα ονειρευόμουν να κερδίζω. Η επιστροφή μου στο Νο.1 είναι κάτι απίθανο, όλοι οι παίκτες στο tour θέλουμε να βρεθούμε εκεί", είπε ο νεαρός Ισπανός στη χθεσινή του συνέντευξη Τύπου στο Indian Wells, μετά τη νίκη του με 6-3, 6-2 επί του Medvedev, στον τελικό του BNP Paribas Open.

Για το αν νιώθει βελτιωμένος σε σχέση με πέρσι, είπε: "Νομίζω πως το τένις μου δεν είναι τόσο βελτιωμένο σε σχέση με πέρσι, που είχα βελτιωθεί πάρα πολύ συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά. Το πιο σημαντικό για μένα είναι να βγαίνω εκεί έξω και να παίζω χωρίς να νιώθω πίεση. Γι' αυτό μπορώ να παίζω σε υψηλό επίπεδο, γιατί δεν νιώθω την πίεση. Μου αρέσει αυτό, να είμαι χαλαρός σε κάθε παιχνίδι. Θα έλεγα πως σ' αυτή την πτυχή έχω βελτιωθεί, γι' αυτό και παίζω σε τόσο υψηλό επίπεδο."

Ο Alcaraz, δεν έκρυψε πως περίμενε ένα πιο δύσκολο ματς, απέναντι σε έναν Medvedev που μετρούσε 19 διαδοχικές νίκες στο tour: "Ειλικρινά, δεν περίμενα έναν τέτοιο τελικό, περίμενα ένα πολύ πιο δύσκολο παιχνίδι. Αλλά ναι, έκανα το τέλειο παιχνίδι νομίζω, ένας αντίπαλος σαν τον Daniil σε υποχρεώνει να έχεις την τέλεια τακτική για να κερδίσεις. Κάθε φορά γίνεται θέμα τακτικής μαζί του, αλλά είχα άψογη τακτική, κάτι που δεν ήταν εύκολο."

Για το αν είχε νευρικότητα στο παιχνίδι, ο Ισπανός είπε: "Η αλήθεια είχα πως είχα νευρικότητα, παρότι προσπαθούσα να το κρύψω. Αυτό είναι κάτι που συζητώ πολύ με την ομάδα μου, θέλω να δείχνω στον αντίπαλο πως είμαι χαλαρός και πως απολαμβάνω τον αγώνα, αλλά είναι φυσιολογικό να υπάρχει νευρικότητα σε τέτοια ματς. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να την διαχειρίζεσαι, αυτό κάνουν οι καλύτεροι παίκτες στον κόσμο και αυτό προσπαθώ να κάνω και γω."

Τέλος, ο Alcaraz ρωτήθηκε και για τον Djokovic, του οποίου η απουσία ήταν αισθητή, αφού πιθανότατα δεν θα είχε τη δυνατότητα να επιστρέψει και στο Νο.1, αν ο Σέρβος βρισκόταν στην Αμερική: "Ο Novak είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο, αυτό είναι προφανές. Αν θέλεις να είσαι ο καλύτερος, πρέπει να κερδίζεις και τους καλύτερους. Γι' αυτό ανυπομονώ να επιστρέψει στο tour. Θέλω να τον αντιμετωπίσω ξανά, λείπει από το tour και ελπίζω πολύ σύντομα να τον έχουμε ξανά κοντά μας. Θα ήταν εκπληκτικό αν τον αντιμετώπιζα ξανά."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots