ATP
Κυρίαρχος Alcaraz στο Indian Wells και Νο.1 ξανά! (vids)

 
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz © BNP Paribas Open
tn team Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2023 - 2:34

Ο Carlos Alcaraz διέλυσε στον τελικό του Indian Wells τον Daniil Medvedev και σταμάτησε το νικηφόρο σερί του στο tour, για να κατακτήσει τον 3ο τίτλο του σε Masters τουρνουά και να εξασφαλίσει την επιστροφή του στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Alcaraz επιβλήθηκε στον τελικό του BNP Paribas Open του Medvedev με 6-3, 6-2, για να βάλει τέλος στο σερί 19 διαδοχικών νικών που είχε ο Ρώσος και να κατακτήσει τον θρόνο του Masters της Καλιφόρνιας.

Ο 19χρονος Ισπανός, ο οποίος θα επιστρέψει αύριο στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, ρίχνοντας τον Novak Djokovic στο Νο.2, έκανε ένα φανταστικό ματς και ολοκλήρωσε το τουρνουά του στο Indian Wells χωρίς να έχει ούτε ένα χαμένο σετ!

Δεν αντιμετώπισε ούτε ένα break point σε ολόκληρο τον τελικό ο Alcaraz, που κυριάρχησε κατά κράτος σε ένα ματς που ο Medvedev δεν ήταν καλός και δεν θα μπορούσε μ' αυτή την εικόνα να διεκδικήσει κάτι περισσότερο.

Από την αρχή έδειξε τις προθέσεις του ο Ισπανός, που άνοιξε την αναμέτρηση με break και προηγήθηκε με 3-0 στο 1ο σετ, για να διατηρήσει με άνεση ως το τέλος του σετ το προβάδισμα και να το κερδίσει με 6-3.

Ακόμα πιο εύκολα ήρθαν τα πράγματα για τον Alcaraz στο 2ο σετ, αφού με δυο συνεχόμενα break προηγήθηκε με 4-0 και "καθάρισε" ουσιαστικά την αναμέτρηση. Απέφυγε τα χειρότερα ο Medvedev, που επέστρεψε από το 0-30 στο 5ο game για να αποφύγει το 0-5 και το ενδεχόμενο του bagel, μειώνοντας σε 4-1, δεν μπόρεσε όμως να βρει λύσεις στο σερβίς του Alcaraz, που ολοκλήρωσε τον θρίαμβό του στο 8ο game, έπειτα από 70 μόλις λεπτά αγώνα.

Ο Alcaraz συνεχίζει το πολύ εντυπωσιακό του comeback μετά από την απουσία 3 μηνών που είχε από τα γήπεδα, λόγω των τραυματισμών σε κοιλιακούς και γόνατο, φτάνοντας τις 14 νίκες σε 15 αναμετρήσεις στη σεζόν.

Αυτός ήταν ο 3ος τίτλος του σε Masters διοργάνωση και ο 4ος σε μεγάλο τουρνουά, μετά από τα Masters του Μαϊάμι και της Μαδρίτης και το Slam που κατέκτησε το US Open - όλα στους τελευταίους 12 μήνες. Επίσης ήταν ο 8ος τίτλος συνολικά στην καριέρα του, σε 11 τελικούς (8-3).

Αύριο θα βρεθεί και πάλι στο Νο.1 του κόσμου, όπου πέρασε ήδη 20 εβδομάδες στην καριέρα του, από τον Σεπτέμβριο του 2022 μέχρι τις 29 Ιανουαρίου, όταν τον πέρασε ο Djokovic μετά την Αυστραλία.

Για να διατηρηθεί στο Νο.1 πάντως, ο Alcaraz θα χρειαστεί να κατακτήσει και το δεύτερο Masters της χρονιάς στο Μαϊάμι, όπου θα έχει να υπερασπιστεί 1.000 βαθμούς τις δυο επόμενες εβδομάδες.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots