ATP
Νικητής στο Μαρακές μετά από "μαραθώνιο" ο Carballes Baena (vid)

 
Νικητής στο Μαρακές μετά από "μαραθώνιο" ο Carballes Baena (vid)
tn team Κυριακή, 09 Απριλίου 2023 - 23:03

O Roberto Carballes Baena χρειάστηκε να δουλέψει πολύ σκληρά για να κερδίσει τον Alexandre Muller στον τελικό του Grand Prix Hassan II και να κερδισει στο Μαρακές τον 2ο τίτλο στην καριέρα του.

Ο Carballes Baena επέστρεψε από σετ πίσω και κέρδισε τον Muller με 4-6, 7-6 (3), 6-2 σε κάτι περισσότερο από 3 ώρες, για τον τελικό του Grand Prix Hassan II στο Μαρακές.

Στα 30 του χρόνια, ο μαχητικός Ισπανός θα σκαρφαλώσει στο Νο.49 της παγκόσμιας κατάταξης, πραγματοποιώντας την πρώτη του είσοδο στο Top 50. Το προηγούμενο career high του ήταν το Νο.71 του κόσμου.

Μετά την απώλεια του 1ου σετ, ο Carballes Baena χρειάστηκε να κερδίσει ένα πολύ αμφίρροπο 2ο σετ, στο οποίο οι δυο παίκτες ήταν μαζί μέχρι το τέλος. Ο Ισπανός το κέρδισε τελικά στο tie-break με 7-3 και έπειτα αξιοποίησε το momentum, αφού στο 3ο σετ έκανε άμεσα το break για το 2-0.

Δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του 3ου σετ και στο 7ο game, που είχε αρκετές ισοπαλίες και αν το έχανε μπορεί τα πράγματα να είχαν κυλήσει διαφορετικά, ο Ισπανός έκανε και 2ο break για το 5-2. Στο 8ο game ανέτρεψε και το 0-40 στο σερβίς του, για να κάνει το 6-2 και να "κλειδώσει" μια από τις σημαντικότερες νίκες της καριέρας του.

"Είμαι πολύ κουρασμένος αλλά και πολύ, πολύ χαρούμενος. Ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας. Προσπάθησα να παλέψω σε κάθε πόντο. Δεν ξέρω τι να πω, είμαι πάρα πολύ χαρούμενος", είπε στις δηλώσεις που έκανε από το court πριν από την απονομή ο Carballes Baena.

Αυτός ήταν ο 2ος τελικός στην καριέρα του και ήρθε 5 χρόνια μετά από τον 1ο στο Εκουαδόρ, όπου και εκεί είχε κατακτήσει τον τίτλο, επίσης σε ένα 250άρι τουρνουά στο χώμα.

Πολύ καλή εβδομάδα είχε και ο Muller, που στα 26 του χρόνια έπαιξε στον 1ο του τελικό σε ΑΤΡ διοργάνωση και θα πραγματοποιήσει με εντυπωσιακό τρόπο την 1η του είσοδο στο Top 100, αφού από το Νο.126, που ήταν και το προηγούμενο career high του, θα "εκτοξευθεί" 30 θέσεις ψηλότερα, στο Νο.96.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots