Σήμερα ήταν... Djokovic! (vids)

 
Σήμερα ήταν... Djokovic! (vids)
© Philippe Montigny / FFT
tn team Πέμπτη, 30 Μαϊος 2024 - 18:53

O Novak ήταν... Djokovic σήμερα, παίζοντας σπουδαίο τένις και "σκορπίζοντας" τον Roberto Carballes Baena με 3-0 σετ.

Ο Djokovic έκανε πολύ καλό παιχνίδι και θύμισε σε όλους ποιος είναι, βγάζοντας και πάλι το καλό του πρόσωπο στην επιφάνεια - που η αλήθεια είναι ότι δεν το έχουμε δει και τόσο πολύ στη φετινή χωμάτινη σεζόν.

Ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου κέρδισε μέσα σε 2 ώρες τον Carballes Baena με 6-4, 6-1, 6-2, κυριαρχώντας κατά κράτος στο court και βγάζοντας κατά διαστήματα και σπουδαίο θέαμα.

Παρότι υπέστη break στο 1ο game του αγώνα, ο Djokovic ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του στη συνέχεια και φρόντισε να δείξει από νωρίς τα δόντια του. Πέρασε μπροστά με 2-1 και λίγο έλειψε να κερδίσει και 3ο game στη σειρά, αλλά ο Ισπανός επέστρεψε από το 0-40 και ισοφάρισε σε 2-2.

Πάλεψε και γέμισε το σετ ο Carballes Baena, ωστόσο το break ήρθε τελικά από τον Novak στο 10ο game, για να κλείσει το σετ με 6-4. Στη συνέχεια προηγήθηκε με 4-0 στο 2ο σετ και με 5-1 στο 2ο ο Σέρβος, ο οποίος δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλό του και ολοκλήρωσε το ματς σε 2 ώρες και 4 λεπτά.

Αυτή ήταν η 94η νίκη του Djokovic στα γήπεδα του Roland Garros (94-16) και η 368η συνολικά στην απίστευτη καριέρα του σε Grand Slam (368-49).

Στον 3ο γύρο θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Gael Monfils και Lorenzo Musetti, δυο παίκτες απέναντι στους οποίους συνηθίζει να κερδίζει. Από τον Monfils ειδικά δεν έχει χάσει ποτέ, έχοντας το τρομερό 19-0 νίκες απέναντί του! Απέναντι στον Musetti έχει 4 νίκες σε 5 αναμετρήσεις (4-1).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots