ATP
Έτσι θα επιστρέψει στο Νο.1 ο Alcaraz

 
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz © Mutua Madrid Open
tn team Δευτέρα, 08 Μαϊος 2023 - 10:53

O Carlos Alcaraz πρέπει να πάει στη Ρώμη, αλλά δεν χρειάζεται να κερδίσει ούτε έναν πόντο, για να επιστρέψει στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Alcaraz πήρε το maximum από τα δυο τουρνουά της πατρίδας του, πετυχαίνοντας την υπεράσπιση του τίτλου του τόσο στη Βαρκελώνη, όσο και στη Μαδρίτη.

Μετά και την τελευταία του επιτυχία στη Μαδρίτη, απ' όπου απουσίασε ο Novak Djokovic, o 20χρονος Ισπανός κατάφερε να "ψαλιδίσει" τη διαφορά τους στους 5 μόλις βαθμούς.

Με τον Σέρβο να έχει 1.000 βαθμούς να υπερασπιστεί στη Ρώμη τις δυο επόμενες εβδομάδες, ο Alcaraz χρειάζεται μόνο να πάει στην ιταλική πρωτεύουσα και να βγει έξω στο court, αφού αρκούν οι βαθμοί που θα πάρει από την παρουσία του στον 2ο γύρο (όπου θα περάσει με bye), για να επιστρέψει στην κορυφή.

Βέβαια, ο Alcaraz αυτή τη στιγμή είναι αδιαμφισβήτητα ο πιο φορμαρισμένος παίκτης στον κόσμο, προέρχεται από 11 διαδοχικές νίκες και συνολικά έχει πετύχει 29 νίκες σε 31 αναμετρήσεις αυτή τη χρονιά, επομένως η Ρώμη αποτελεί μια καλή ευκαιρία ώστε όχι απλά να ανακτήσει το Νο.1, αλλά να εξασφαλίσει και μια καλή διαφορά από τον περσινό πρωταθλητή, Djokovic.

Θυμίζουμε πως στο Roland Garros είχαν ηττηθεί αμφότεροι στα προημιτελικά, ενώ στο γρασίδι δεν θα υπερασπιστούν βαθμούς, εξαιτίας της περσινής κατάστασης με τον αποκλεισμό Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών από το Wimbledon και τα υπόλοιπα βρετανικά τουρνουά.

O Djokovic πάντως συμπλήρωσε 385 εβδομάδες συνολικής παραμονής στο Νο.1 του κόσμου σήμερα, επεκτείνοντας ακόμα περισσότερο το εντυπωσιακό του ρεκόρ, που είναι το καλύτερο σε ΑΤΡ και WTA.

Θα παραμείνει σίγουρα μια ακόμα εβδομάδα στην κορυφή, μέχρι και το τέλος του Masters της Ρώμης (21 Μαΐου), αλλά ο μόνος τρόπος να διατηρήσει τη θέση του θα είναι να αποσύρει τη συμμετοχή του από το τουρνουά ο Alcaraz, ο οποίος ήταν στο Νο.1 για 20 εβδομάδες από τον περασμένο Σεπτέμβριο έως το τέλος του Australian Open, καθώς και για 2 ακόμα εβδομάδες τον Μάρτιο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots