ATP
Τσιτσιπάς: "Ντρέπομαι που της μίλησα έτσι"

 
Τσιτσιπάς: "Ντρέπομαι που της μίλησα έτσι"
tn team Παρασκευή, 26 Μαϊος 2023 - 18:44

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για πρώτη φορά για το πρόσφατο περιστατικό που είχε με τη μητέρα του στην αναμέτρησή του με τον Daniil Medvedev στη Ρώμη, το οποίο συζητήθηκε αρκετά.

Θυμίζουμε πως στα ημιτελικά του Internazionali BNL d' Italia, σε ένα παιχνίδι που ήδη είχε αρκετή ένταση και λίγο αφού έχασε απανωτές φορές το σερβίς του με αποτέλεσμα να μείνει πίσω με 5-7, 0-2, ο Τσιτσιπάς είχε ένα ξέσπασμα προς τη μητέρα του, που του έδινε οδηγίες στα ρωσικά, τη γλώσσα δηλαδή που καταλάβαινε και ο αντίπαλός του.

 
 

Τα βίντεο έγιναν viral και το περιστατικό συζητήθηκε αρκετά στα ελληνικά social media και όχι μόνο, με τον Στέφανο να μιλάει για πρώτη φορά γι' αυτές τις στιγμές εκνευρισμού, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του στο Παρίσι.

"Ήταν μεγάλο λάθος μου. Ντρέπομαι που μίλησα έτσι στη μητέρα μου, ήταν μεγάλο λάθος μου", είπε χαρακτηριστικά ο Τσιτσιπάς σήμερα στις δηλώσεις που έκανε στα ελληνικά για το SDNA, στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου του για το φετινό Roland Garros.

"Εκείνη τη στιγμή όμως είχα χάσει την μπάλα νοητικά μέσα στον αγώνα. Δεν περίμενα ότι ο αντίπαλός μου θα πάλευε τόσο πολύ, ότι θα έδινε μια τόσο καλή 'παράσταση' μέσα στο γήπεδο. Ένιωσα σα να με τσιμπάνε (από το box μου) όταν έπαιζα. Και ήταν το τελευταίο πράγμα που ήθελα, πάνω από αυτό που ήδη υπήρχε. Ήταν λίγο δύσκολο να μείνω ψύχραιμος εκείνη τη στιγμή, αν και σε μεγάλους αγώνες, παρότι μερικές φορές χάνω την ψυχραιμία μου, το τελευταίο διάστημα έχω βελτιωθεί πολύ πάνω σ' αυτό", πρόσθεσε ο 24χρονος Έλληνας τενίστας.

"Βλέποντας το βίντεο, αυτό που έγινε δε νομίζω πως είναι καλό παράδειγμα για τα παιδιά και όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Πιστεύω ότι ο ρόλος της μητέρας είναι να μένει εκτός coaching και να μην της δίνεται η ευκαιρία να το κάνει αυτό. Στη δική μου περίπτωση όμως, η μητέρα μου έχει γνώσεις τένις, οπότε είναι λίγο διαφορετικό. Εύχομαι να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο, γιατί σίγουρα δεν είναι επαγγελματική συμπεριφορά. Την επόμενη φορά που μπορεί να φτάσω σ' ένα τέτοιο σημείο, θα μου περάσει όλο αυτό από το μυαλό πριν πω κάτι", κατέληξε ο Στεφ, που θα είναι στο Νο.5 του ταμπλό στο παρισινό Grand Slam.

Την Κυριακή αναμένεται να πραγματοποιήσει και την πρεμιέρα του στο τουρνουά, αντιμετωπίζοντας τον Τσέχο Jiri Vesely.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots