ATP
Έσωσε τριπλό match point ο Κοκκινάκης

 
Θανάσης Κοκκινάκης
Θανάσης Κοκκινάκης © Gyles Dias
tn team Κυριακή, 13 Αυγούστου 2023 - 22:46

Ξεπέρασε τις 5 αγωνιστικές ώρες το τελευταίο 24ωρο ο Θανάσης Κοκκινάκης, που έσβησε 3 συνεχόμενα match points στον σημερινό του αγώνα, για να μπει στο κυρίως ταμπλό και στο Masters του Σινσινάτι.

Μια εβδομάδα μετά την καλή του πορεία στο Τορόντο, όπου από τα προκριματικά έφτασε μέχρι τον 2ο γύρο, ο Θανάσης Κοκκινάκης πήρε ακόμα μια πρόκριση για κυρίως ταμπλό μέσα από τα προκριματικά, στο Σινσινάτι.

Ο 27χρονος Ελληνοαυστραλός, Νο.86 στον κόσμο, κέρδισε μετά από 3 ώρες 7 λεπτά αγώνα τον Daniel Elahi Galan, με 5-7, 7-6 (7), 6-2.

Στο tie-break του 2ου σετ, ο Κοκκινάκης έχανε με 1-5 και με 3-6, αλλά έσβησε όλα τα match points του Galan και τελικά επικράτησε με 9-7, για να στείλει το ματς σε 3ο σετ. Εκεί έκανε νωρίς το break και δεν έχασε ποτέ ξανά το πάνω χέρι, για να ολοκληρώσει την ανατροπή με νέο break λίγο μετά τις 3 ώρες αγώνα.

Η "μαραθώνια" μάχη με τον Galan, Νο.68 στον κόσμο, ήρθε λιγότερες από 24 ώρες μετά από μια ακόμα δύσκολη επικράτηση του Κοκκινάκη, επί του Laslo Djere, No.35 στον κόσμο, με 3-6, 6-3, 7-5.

Με τη συνέχεια στις καλές του εμφανίσεις στα αμερικανικά τουρνουά, ο Κοκκινάκης θα δώσει ένα πολύ δυνατό τεστ για τον 1ο γύρο του Σινσινάτι, απέναντι στον Hubert Hurkacz.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots