ATP
Τσιτσιπάς: "Ο Μαρκ είναι σαν δεύτερος πατέρας μου" (vid)

 
Τσιτσιπάς: "Ο Μαρκ είναι σαν δεύτερος πατέρας μου" (vid)
tn team Δευτέρα, 14 Αυγούστου 2023 - 6:24

Για τη σχέση του με τον Μαρκ Φιλιππούση, που είναι κάτι παραπάνω από μια τυπική σχέση παίκτη-προπονητή, μίλησε μεταξύ άλλων ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Σε δηλώσεις του για το Tennis TV από το Σινσινάτι, ο Τσιτσιπάς αναφέρθηκε στον προπονητή του και "δεύτερο πατέρα του", όπως χαρακτήρισε, Μαρκ Φιλιππούση, ο οποίος εδώ και λίγες εβδομάδες αντικαθιστά στην ουσία τον πατέρα του, Απόστολο Τσιτσιπά, στη θέση του πρώτου προπονητή.

"Ο Μαρκ είναι σαν δεύτερος πατέρας μου. Δεν έχουμε περάσει τόσα πολλά χρόνια μαζί, αλλά τον νιώθω ήδη έτσι. Δεν είναι εκεί μόνο για να μου δίνει συμβουλές, είναι ένα πρότυπο για μένα και κάποιος που μπορεί να αναπαράξει το έργο του πατέρα μου. Είναι πιστός και αυθεντικός στις προσεγγίσεις του και αυτό είναι που μου αρέσει σε εκείνον. Είμαστε σε θέση να επικοινωνούμε μέσα σε δυσκολίες και αποτυχίες και να τις ξεπερνάμε, να επιστρέφουμε δυνατότεροι. Τέτοιους ανθρώπους θέλω να έχω στη ζωή μου", είπε συγκεκριμένα ο Στέφανος, ο οποίος μετά από μια καλή εβδομάδα στο Los Cabos,έκανε ένα κακό παιχνίδι στο Τορόντο, όπου ηττήθηκε από τον πολύ καλό κατά τ' άλλα Gael Monfils.

"Οι συνθήκες στο Los Cabos με το Τορόντο ήταν πολύ διαφορετικές. Είναι κάτι που μπορεί να μην καταλαβαίνει ο κόσμος, αλλά όταν μένεις αρκετές μέρες σε ένα μέρος τότε το μυαλό σου αρχίζει να προσαρμόζεται και κάποιες φορές αυτό το κάνει δύσκολο να πας και να παίξεις στο επόμενο τουρνουά. Χρειάζεται χρόνος. Υπέφερα και από τζετ λαγκ τις τελευταίες μέρες, είχα κάποιες νύχτες που δεν κοιμήθηκα και αυτό ήταν δύσκολο. Ελπίζω να συνηθίσω καλύτερα τις συνθήκες εδώ και να παίξω καλά όπως στο Los Cabos, όπου ένιωσα πολύ καλά το τένις μου."

Ο Τσιτσιπάς μίλησε και για τα 25α γενέθλιά του, που γιόρτασε στο Σινσινάτι το Σάββατο: "Είναι απλά άλλη μια μέρα για μένα, που είμαι ζωντανός και προσπαθώ να καταλάβω που βρίσκομαι και τι κάνω. Όταν ήμουν μικρός δεν είχα σκεφτεί ποτέ ότι τα γενέθλιά μου θα συνδεόντουσαν με την εβδομάδα του Σινσινάτι, αλλά τώρα είναι κάτι που έχω αγκαλιάσει, είναι κάτι που συμβαίνει κάθε χρόνο και έχει αρχίσει να μ' αρέσει πολύ αυτό το μέρος. Νιώθω μεγαλύτερος (γέλια), νιώθω πιο σοφός και πιο ευτυχισμένος απ' ότι μερικά χρόνια πριν. Είμαι εδώ και κάνω αυτό που αγαπώ, το να ταξιδεύω στο tour είναι πια το σπίτι μου, έχω εναρμονιστεί πλήρως μ' αυτό."

Τέλος, ο Τσιτσιπάς μίλησε και για την "εκκρεμότητα" του να κερδίσει έναν Masters τίτλο, εκτός από τους δυο που έχει στο Monte-Carlo. Πέρσι έφτασε πολύ κοντά στο Σινσινάτι, αλλά ηττήθηκε στον τελικό από τον Borna Coric: "Είναι μια εκκρεμότητα ο Masters τίτλος (εκτός του Monte-Carlo), πέρσι έφτασα πολύ κοντά στο να τον κερδίσω. Ελπίζω πως με τη σωστή κατεύθυνση θα μπορέσω να φύγω για τη Νέα Υόρκη με το τρόπαιο."

O Τσιτσιπάς θα κάνει την πρεμιέρα του στο Σινσινάτι την Τρίτη, αντιμετωπίζοντας για τον 2ο γύρο του Western & Southern Open τον Ben Shelton.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots