ATP
Ιδανικός τελικός στο Σινσινάτι!

 
Ιδανικός τελικός στο Σινσινάτι!
© Western & Southern Open
tn team Κυριακή, 20 Αυγούστου 2023 - 15:31

Οι δυο κορυφαίοι της παγκόσμιας κατάταξης και όλης της χρονιάς, Carlos Alcaraz και Novak Djokovic, θα τεθούν αντιμέτωποι στον αποψινό τελικό του Σινσινάτι, στο πρώτο τουρνουά μετά το Wimbledon που συμμετέχουν και οι δυο!

Ο Alcaraz και ο Djokovic θα αναμετρηθούν απόψε στις 23:30 ώρα Ελλάδας (COSMOTE SPORT 6HD), σε έναν ιδανικό τελικό στο Cincinnati Masters και επαναληπτικό του επικού τελικού του Wimbledon.

Είναι το πρώτο τουρνουά μετά το Wimbledon που συμμετέχουν και οι δυο κορυφαίοι του κόσμου και θα παίξουν σε ακόμα έναν τελικό, με τον Djokovic να έχει την ευκαιρία για ρεβάνς, δείχνοντας σε γενικές γραμμές να πατάει καλύτερα όλη την εβδομάδα στο Σινσινάτι.

Παρότι είναι το πρώτο του τουρνουά μετά το Wimbledon και πρώτο στην Αμερική μετά από 2 χρόνια, ο Nole δεν άργησε καθόλου να εγκλιματιστεί στις συνθήκες και έχει περάσει μόνο 5 ώρες στο γήπεδο στα πρώτα 4 παιχνίδια του, στα οποία δεν έχασε σετ.

Αντίθετα, ο Alcaraz δυσκολεύεται πάρα πολύ όλη την εβδομάδα και δεν έχει βγάλει τον καλύτερό του εαυτό στην επιφάνεια, κάτι που συνέβη και την προηγούμενη εβδομάδα στο Τορόντο, όπου αποκλείστηκε στα προημιτελικά. Αυτή την εβδομάδα βελτίωσε αν μη τι άλλο τα αποτελέσματά του και θα παίξει σε έναν ακόμα μεγάλο τελικό, ωστόσο έχει περάσει 10 ώρες και 42 λεπτά στο γήπεδο σ' αυτούς τους 4 αγώνες του στο τουρνουά, που όλοι είχαν 3ο σετ!

Ο Djokovic θα παίξει στον 57ο τελικό της καριέρας του σε ένα Masters 1000 τουρνουά, όπου έχει 38 τίτλους (38-18), περισσότερους από κάθε άλλον στην ιστορία της ΑΤΡ. Συνολικά θα είναι ο 135ος τελικός του στο tour και θα διεκδικήσει τον 95ο τίτλο του (94-40). Αν τα καταφέρει θα ξεπεράσει τον Ivan Lendl και θα είναι μόνος 3ος στη σχετική λίστα, πίσω μόνο από τους Jimmy Connors (109) και Roger Federer (103).

Στη φετινή σεζόν θα είναι ο 5ος τελικός του και θα διεκδικήσει τον 4ο τίτλο του, μετά το 250άρι της Αδελαΐδας και τα Slams #22 και #23, σε Αυστραλία και Roland Garros αντίστοιχα.

Για τον Alcaraz θα είναι ο 16ος τελικός καριέρας και θα διεκδικήσει τον 13ο τίτλο του (12-3). Σε Masters θα είναι ο 5ος τελικός του, έχοντας κερδίσει και τους 4 προηγούμενους (4-0), ενώ στην καταπληκτική σεζόν του θα είναι 8ος τελικός και θα διεκδικήσει τον 7ο τίτλο του (6-1).

Αυτή θα είναι η 4η φορά που θα συναντηθούν Djokovic και Alcaraz, με τον Ισπανό να έχει κερδίσει τις 2 από τις 3 προηγούμενες αναμετρήσεις τους, με τελευταία φυσικά τη μεγάλη μάχη στα 5 σετ που έπαιξαν για τον τελικό του Wimbledon πριν 1,5 μήνα.

Θα είναι ένας σημαντικός αγώνας και για βαθμολογικούς λόγους, αφού μπορεί ο Alcaraz να εξασφάλισε με την παρουσία του στον τελικό την παραμονή του στο Νο.1 του κόσμου, ωστόσο ο τελικός αυτός θα καθορίσει τη διαφορά που θα έχουν οι δυο παίκτες τη Δευτέρα. Με τη διαφορά αυτή την ώρα να είναι στους 570 βαθμούς, αν ο Alcaraz κερδίσει τον τίτλο θα την πάει στους 820, ενώ αν ο Djokovic είναι ο νικητής θα απέχει μόλις 20 βαθμούς από την επιστροφή στο Νο.1.

Ο μεγάλος τελικός θα ξεκινήσει στις 23:30 ώρα Ελλάδας και θα είναι ο δεύτερος τελικός που θα φιλοξενηθεί στο Center Court.

Θα προηγηθεί ο τελικός του γυναικείου τουρνουά, μεταξύ της Coco Gauff και της Karolina Muchova, που έκαναν τις εκπλήξεις χθες στους ημιτελικούς και άφησαν εκτός τις Iga Swiatek και Aryna Sabalenka αντίστοιχα. Το ματς αυτό θα ξεκινήσει στις 20:30 και θα μεταδοθεί από το Novasports6HD.

Το πρόγραμμα της Κυριακής (20/08):

Center Court:
20:30 Coco Gauff [7] v. Karolina Muchova Novasports6HD
23:30 Carlos Alcaraz [1] v. Novak Djokovic [2] COSMOTE SPORT 6HD

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots