ATP
Ο Tiafoe ξέσπασε στη ρακέτα του και έχασε το ματς με point penalty (vid)

 
Ο Tiafoe ξέσπασε στη ρακέτα του και έχασε το ματς με point penalty (vid)
tn team Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2023 - 6:46

O Frances Tiafoe έβγαλε όλη την ένταση της στιγμής ξεσπώντας στη ρακέτα του μπροστά στον διαιτητή, που έβαλε τέλος στο ματς με point penalty.

Ο Tiafoe βρισκόταν ήδη σε πολύ δύσκολη θέση, αφού ήταν πίσω με 2-5 στο tie-break του 3ου σετ, στην αναμέτρησή του με τον Tallon Griekspoor.

Η φάση που τον έβγαλε εκτός εαυτού ήταν στον επόμενο πόντο, όταν το σερβίς του Oλλανδού καταλογίστηκε αρχικά άουτ, αλλά ένα challenge έδειξε ότι ήταν μέσα. Ο διαιτητής έδωσε τον πόντο στον Griekspoor, θεωρώντας πως ο Tiafoe αντέδρασε κανονικά στο σερβίς και δεν το επέστρεψε, ο Αμερικανός όμως επέμενε πως ο επόπτης επηρέασε τη φάση κι έτσι θα έπρεπε να γίνει επανάληψη του πόντου.

Δεν άλλαξε την απόφασή του ο διαιτητής και αυτό έφερε το ξέσπασμα του Tiafoe, που χτύπησε με μανία τη ρακέτα του πολλές φορές στο τερέν, μπροστά στον διαιτητή. Εκείνος δεν είχε άλλη επιλογή από το point penalty κι έτσι το tie-break έληξε με σκορ 7-2.

Με τη νίκη του Griekspoor, η Ολλανδία κέρδισε τις Ηνωμένες Πολιτείες και προκρίθηκε και μαθηματικά στις 8 καλύτερες ομάδες του Davis Cup και στα νοκ άουτ της Μάλαγας, καταλαμβάνοντας την 1η θέση του ομίλου του Σπλιτ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα έχουν άλλη μια ευκαιρία για να πάρουν τη 2η θέση σήμερα, στο tie με τη Φινλανδία.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots