ATP
Στον τελικό του 's-Hertogenbosch De Minaur και Korda (vids)

 
Στον τελικό του 's-Hertogenbosch De Minaur και Korda (vids)
© Libema Open
tn team Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024 - 16:43

O Alex De Minaur και ο Sebastian Korda θα μονομαχήσουν για τον τίτλο στο 250άρι του 's-Hertogenbosch, στο ξεκίνημα της σεζόν στο γρασίδι.

Ο Korda πήρε το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό, μετά και τη νίκη του επί του "γηπεδούχου" Tallon Griekspoor, με 6-2, 6-4.

Ο Korda έκανε το τέλειο ματς από τη γραμμή του σερβίς, έχασε μόλις 9 πόντους σε όλα τα service games του και δεν επέτρεψε στον αντίπαλό του να φτάσει σε break point, ενώ ο ίδιος αξιοποίησε τις 3 από τις 4 ευκαιρίες που είχε για break.

Έφτασε στη νίκη σε 64 μόλις λεπτά και θα παίξει στον 1ο του φετινό τελικό και τον 7ο συνολικά στην καριέρα του. Θα διεκδικήσει τον 2ο τίτλο του, αφού έχει ηττηθεί 5 φορές στο παρελθόν σε τελικούς (1-5).

Θα αντιμετωπίσει τον εξαιρετικό φέτος Alex De Minaur, που στον άλλον ημιτελικό κέρδισε τον Ugo Humbert με 7-6 (4), 6-3.

Ο Humbert έπαιζε τον δεύτερο αγώνα του για σήμερα, αφού νωρίτερα είχε να παίξει και τον εξ αναβολής προημιτελικό, στον οποίο κέρδισε τον Gijs Brouwer με 4-6, 6-3, 6-3.

Ο Γάλλος έκανε αξιόλογη προσπάθεια, κατάφερε να επιστρέψει από το 0-4 στο 1ο σετ και να περάσει μπροστά με 5-4, ενώ είχε και 2 set point στο σερβίς του De Minaur για το 6-4!

Ο Αυστραλός έμεινε στο ύψος του και τελικά κατάφερε να πάρει το σετ στο tie-break, κάτι που του άνοιξε και το δρόμο για τη νίκη, αφού στο 2ο σετ ήταν καλύτερος, δεν κινδύνεψε στο σερβίς του και έκανε το αποφασιστικό break στο 8ο game (5-3).

Ο De Minaur θα παίξει στον 3ο του τελικό για φέτος, μετά το Ρότερνταμ (ηττήθηκε από τον Jannik Sinner) και το Ακαπούλκο (κέρδισε τον Casper Ruud). Συνολικά θα είναι ο 17ος τελικός στην καριέρα του και θα διεκδικήσει τον 9ο τίτλο του (8-8).

Με την πρόκριση στον τελικό, ο De Minaur εξασφάλισε και την άνοδο μιας θέσης, που θα τον φέρει για 1η φορά στην καριέρα του στο Νο.8 της ΑΤΡ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots