ATP
Με ανατροπή κέρδισε τον 1ο του αγώνα ως Νο.1 ο Sinner (vids)

 
Με ανατροπή κέρδισε τον 1ο του αγώνα ως Νο.1 ο Sinner (vids)
tn team Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024 - 17:26

Στην πρώτη του αναμέτρηση ως No.1 στον κόσμο, αλλά και στο ξεκίνημα της σεζόν του στο γρασίδι, ο Jannik Sinner βρέθηκε πίσω με σετ από τον Tallon Griekspoor, ανέβασε όμως το επίπεδό του και πήρε τα ηνία πριν να είναι αργά, για να προκριθεί στην επόμενη φάση του Χάλε.

Ο 22χρονος Ιταλός, πρωταθλητής στο Australian Open και Νο.1 στον κόσμο από την προηγούμενη εβδομάδα, τα βρήκε σκούρα στην πρεμιέρα του στο Χάλε, όπου βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο απέναντι στον Griekspoor.

Κατάφερε ωστόσο να αλλάξει τα δεδομένα του αγώνα πριν να είναι αργά και να κυριαρχήσει μετά απ' αυτό, για να επιβληθεί του Ολλανδού με 6-7 (8), 6-3, 6-2 και να πάρει τη νίκη κάτω από την κλειστή οροφή της OWL Arena.

Από την αρχή φάνηκε ότι δεν θα έχει εύκολο απόγευμα ο Ιταλός, ο οποίος ήταν ο μόνος παίκτης που αντιμετώπισε break point στο 1ο σετ. Δεν έχασε πάντως το σερβίς του και πήγε το σετ στο tie-break, όπου μάλιστα προηγήθηκε με 4-0 και με 5-1.

Ο Griekspoor έκανε μια απίθανη επιστροφή στο tie-break, έσβησε και διπλό set point από το 4-6 και τελικά το κατέκτησε με 10-8, για να βάλει φωτιά στο ματς.

Και δεν σταμάτησε εκεί ο Ολλανδός, ο οποίος είχε τη μεγάλη ευκαιρία να κάνει και πρώτος το break στο 2ο σετ, φέρνοντας σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τον Sinner. Εκείνος κατόρθωσε να επιστρέψει από το 0-40 στο 5ο game και να κρατήσει το σερβίς του για το 3-2, ενώ στο αμέσως επόμενο game έκανε και το πρώτο break της αναμέτρησης, αποκτώντας ένα προβάδισμα με 4-2.

Ήταν η αρχή του τέλους για τον Griekspoor, που αφού έχασε και τα 4 break points που είχε έως τότε, δεν μπόρεσε να βρει άλλο και ο Sinner δεν του άφησε άλλα περιθώρια αντίδρασης.

Αφού έκλεισε το 2ο σετ στο 9ο game, o Ιταλός έχασε μόνο 5 πόντους από τη γραμμή του σερβίς στο 3ο σετ, ενώ πίεζε συνεχώς για break και τελικά κατάφερε να το πετύχει 2 φορές, στο 3ο (2-1) και στο 7ο game (5-2), φτάνοντας χωρίς πρόβλημα στην ολική επαναφορά.

O Sinner κέρδισε τον 1ο αγώνα του ως Νο.1 στον κόσμο, ενώ βελτίωσε το ρεκόρ του στην εκπληκτική του φετινή σεζόν στο 34-3 νίκες.

Στον 2ο γύρο του Terra Wortmann Open θα αντιμετωπίσει τον Fabian Marozsan, που κέρδισε χθες τον Roman Safiullin με 7-5, 4-6, 6-1. Θυμίζουμε πως αν ο Sinner κερδίσει αυτό τον αγώνα και ο Τσιτσιπάς κερδίσει στον 1ο γύρο -αργότερα σήμερα- τον Henri Squire και έναν εκ των Luciano Darderi και Jan-Lennard Struff στον 2ο γύρο, τότε οι δυο τους θα αναμετρηθούν στα προημιτελικά της διοργάνωσης του Χάλε.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots