ATP
Πρωταθλητής στο 's-Hertogenbosch και Νο.7 ο De Minaur! (vid)

 
Πρωταθλητής στο 's-Hertogenbosch και Νο.7 ο De Minaur! (vid)
© Libema Open
tn team Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024 - 15:09

Όλο και καλύτερη γίνεται η σεζόν για τον Alex De Minaur, που ξεκίνησε την πορεία του στο χορτάρι με έναν τίτλο και εξασφάλισε την άνοδό του στο Νο.7 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο De Minaur, ο οποίος κάνει αναμφίβολα την καλύτερη σεζόν της καριέρας του και έχει εδραιωθεί στο Top 10 της ΑΤΡ, κέρδισε στον τελικό του Libema Open τον Sebasian Korda με 6-2, 6-4 και αναδείχθηκε πρωταθλητής στο 250άρι του 's-Hertogenbosch της Ολλανδίας.

Ο De Minaur δεν αντιμετώπισε ούτε ένα break point στο 1ο σετ, στο οποίο "έσπασε" το σερβίς του Αμερικανού στο 6ο (4-2) και στο 8ο game (6-2), για να φτάσει πολύ γρήγορα στην κατάκτησή του.

Στο 2ο σετ είδε το 2-0 να γίνεται 2-2, άμεσα όμως ανέκτησε το προβάδισμα με break για το 4-2. Στο 7ο game κατάφερε να επιστρέψει από το 0-40 και να κρατήσει το σερβίς του για το 5-2, ενώ στο 9ο είχε 2 championship points, για να κλείσει το ματς με break.

O Korda δεν το έβαλε κάτω, κατάφερε να σβήσει τα championship points και να μειώσει σε 5-3, ενώ έκανε και το break back στο επόμενο game, για να μειώσει περισσότερο σε 5-4. Όταν όμως σέρβιρε για το 5-5 υπέστη ένα ακόμα break και ο De Minaur "κλείδωσε" τη νίκη του, σε 1 ώρα και 34 λεπτά.

Αυτός ήταν ο 2ος τίτλος για τον De Minaur στο 2024, όπου ήταν πρωταθλητής και στο 500άρι του Ακαπούλκο. Ήταν επίσης ο 3ος τελικός του στη σεζόν, αφού ήταν και φιναλίστ στο 500άρι του Ρότερτναμ. Συνολικά ήταν ο 9ος τίτλος στην καριέρα του (9-8 σε τελικούς), 2ος στο χορτάρι μετά το τουρνουά του Ίστμπουρν το 2021.

Κάνει πολύ καλή σεζόν ο 25χρονος Αυστραλός, ο οποίος θα κερδίσει 2 θέσεις και από το Νο.9 θα βρεθεί στο Νο.7 της παγκόσμιας κατάταξης, βελτιώνοντας κατά ισάριθμες θέσεις και το career high του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots