Ακόμα ζωντανός ο Zverev! (vids)

 
Ακόμα ζωντανός ο Zverev! (vids)
© Loic Wacziak / FFT
tennisnews team Σάββατο, 01 Ιουνίου 2024 - 20:42

O Alexander Zverev βρέθηκε με το ένα πόδι στο καναβάτσο, όντας πίσω με διπλό break στο 5ο σετ, ο Tallon Griekspoor ωστόσο δεν μπόρεσε να κλείσει το ματς και ο Γερμανός παρέμεινε "ζωντανός" στο Roland Garros.

Ο Zverev κατόρθωσε να "λυγίσει" τον Griekspoor μετά από μια μάχη στα 5 σετ με 3-6, 6-4, 6-2, 4-6, 7-6 (10-3) και πήρε το εισιτήριο για τον 4ο γύρο του Roland Garros.

Ο 27χρονος Γερμανός, Νο.4 στον κόσμο, μπορεί να κατάφερε να επιστρέψει από το χαμένο 1ο σετ και να απέκτησε το προβάδισμα, όμως στο 4ο σετ βρέθηκε πίσω με break, στο 2-4, με τα προβλήματα να επανεμφανίζονται.

Έχασε 4 break points στη συνέχεια για να επανέλθει, με τον Griekspoor να επιστρέφει σε δυο συνεχόμενα games από το 15-40 και να υπερασπίζεται το σερβίς του, για να πάρει το σετ με 6-4.

Στο 5ο σετ ο Ολλανδός έδειχνε να τα έχει όλα υπό έλεγχο, καθώς "έσπασε" 2 φορές τον Zverev και πήρε ένα μεγάλο προβάδισμα με 4-1. Άρχισε όμως να κάνει όλο και περισσότερα λάθη στη συνέχεια, βάζοντας στο παιχνίδι τον Γερμανό, που κέρδισε 4 συνεχόμενα games και βρέθηκε μπροστά με 5-4.

Κράτησαν από εκεί και πέρα τα σερβίς του οι δυο παίκτες, με το σετ να πηγαίνει σε tie-break 10 πόντων. Εκεί ο Zverev κυριάρχησε, με τον Griekspoor να συνεχίζει να δίνει εύκολα λάθη και τον Γερμανό αντίθετα να παίζει καλό τένις, φτάνοντας εύκολα στο 10-3.

Ο Zverev, 3 φορές ημιφιναλίστ τα 3 τελευταία χρόνια στο Roland Garros, προκρίθηκε στη φάση των "16" της διοργάνωσης για 7η διαδοχική χρονιά. Εκεί θα ανιτμετωπίσει έναν εκ των Holger Rune και Jozef Kovalik.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots