ATP
Ανατροπή και για τον Zverev (vid)

 
Ανατροπή και για τον Zverev (vid)
tn team Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024 - 20:06

Μετά τον Jannik Sinner και ο Alexander Zverev χρειάστηκε να επιστρέψει από σετ πίσω, αλλά κέρδισε τον πρώτο του αγώνα στο Χάλε και στην grass-court season.

Ο φιναλίστ του Roland Garros έφτασε στη δύσκολη επικράτηση με 6-7 (5), 6-3, 6-4 έπειτα από 2 ώρες και 17 λεπτά μάχης με τον συμπατριώτη του, Oscar Otte.

Ο Otte κατάφερε να προηγηθεί με σετ, κάνοντας ένα πολύ καλό 1ο σετ, στο οποίο κανείς από τους δυο δεν είχε break point, αλλά ο 30χρονος Γερμανός ήταν ο καλύτερος παίκτης στο tie-break, όπου επικράτησε με 7-5.

Ο Zverev ανταποκρίθηκε καλά και έκανε νωρίς break στο 2ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 4-1. Αφού έσβησε και ένα break point στο 7ο game έκανε το 5-2 και κράτησε τη διαφορά ο 27χρονος, ο οποίος έκλεισε το σετ στο 9ο game.

Στο αποφασιστικό σετ ο Otte έγινε επικίνδυνος και είχε τα δυο πρώτα break points στο 4ο game, με τον Zverev να μένει όρθιος και να ισοφαρίζει σε 2-2. Τελικά το μοναδικό break έγινε ξανά από το φαβορί, που πέρασε μπροστά με 4-3 και από εκεί και πέρα κράτησε το σερβίς του, ολοκληρώνοντας την ανατροπή στο 10ο game.

Όπως και το Νο.1 του ταμπλό νωρίτερα, ο Jannik Sinner, έτσι και το Νο.2, ο Zverev, χρειάστηκε να επιστρέψει από σετ πίσω, αλλά κέρδισε τον αγώνα της πρεμιέρας του στο Χάλε.

Στον 2ο γύρο ο Zverev θα αναμετρηθεί με τον Lorenzo Sonego, που χθες απέκλεισε τον Miomir Kecmanovic με 7-6 (6), 7-6 (5).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots