ATP
Alcaraz: "Το Νο.1 γίνεται περίπλοκο, αλλά θα το προσπαθήσω"

 
Alcaraz: "Το Νο.1 γίνεται περίπλοκο, αλλά θα το προσπαθήσω"
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2023 - 9:00

Αν και έχασε ευκαιρίες στην Κίνα να πλησιάσει ή ακόμα και να ξεπεράσει στο Race τον Novak Djokovic κι έτσι έμεινε αρκετά πίσω στη μάχη για το Year-end No.1, ο Carlos Alcaraz δεν εγκαταλείπει τον στόχο του Νο.1, όπως δήλωσε.

"Θέλω να κάνω το καλύτερο που μπορώ στη Βασιλεία, που θα είναι το επόμενο τουρνουά μου. Ξέρω πως ο στόχος να τερματίσω τη χρονιά στο Νο.1 γίνεται πιο περίπλοκος τώρα μετά και τα τελευταία αποτελέσματα που είχα. Θα είναι δύσκολο, αλλά θέλω να το προσπαθήσω. Θα προσπαθήσω να κερδίσω τα επόμενα τουρνουά που θα παίξω", είπε στη χθεσινή του συνέντευξη Τύπου στη Σαγκάη ο Alcaraz.

O 20χρονος Ισπανός αποκλείστηκε από τη φάση των "16" του Shanghai Masters, γνωρίζοντας την ήττα από έναν εκπληκτικό Grigor Dimitrov, χάνοντας έτσι μια μεγάλη ευκαιρία να πλησιάσει τον Djokovic. Και την προηγούμενη εβδομάδα στο 500άρι του Πεκίνου έχασε βαθμούς, αφού αποκλείστηκε στα ημιτελικά από τον Jannik Sinner.

Μετά και τους βαθμούς που κέρδισε στην Κίνα, απ' όπου απουσίαζε ο Djokovic, o Alcaraz θα μειώσει στο Race τη διαφορά του από τον Σέρβο στους 500 βαθμούς. Αυτό σημαίνει πως για να πάρει το No.1 από τον Djokovic, πρέπει να κερδίσει 500  περισσότερους βαθμούς από εκείνον στα 3 τουρνουά που αναμένεται να παίξει έως το τέλος της χρονιάς, το 500άρι της Βασιλείας, το 1000άρι του Παρισιού και το ATP Finals, με τον Σέρβο να αγωνίζεται στα 2 τελευταία από αυτά τα τουρνουά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots