ATP
Μεγάλος Dimitrov απέκλεισε τον Alcaraz! (vids)

 
Μεγάλος Dimitrov απέκλεισε τον Alcaraz! (vids)
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2023 - 15:51

O Grigor Dimitrov έκανε ένα πολύ μεγάλο ματς και επέστρεψε από σετ πίσω για να κερδίσει τον Carlos Alcaraz, τερματίζοντας την πορεία του στη Σαγκάη.

Παρότι έχασε μέσα από τα χέρια του και το 1ο σετ, ο Dimitrov είχε το ψυχικό σθένος αλλά και τη διάρκεια στο επίπεδο του παιχνιδιού του, για να κερδίσει τελικά τον Alcaraz με 5-7, 6-2, 6-4 και να πάρει μια μεγάλη πρόκριση για τα προημιτελικά του Shanghai Masters.

Πιο αναλυτικά, ο Dimitrov είχε κάνει πρώτος break στο 1ο σετ και είχε φτάσει να προηγείται μέχρι και με 5-3, παίζοντας καλύτερα από τον Alcaraz σ' αυτό το διάστημα. Ο Ισπανός ωστόσο εκμεταλλεύτηκε το πρώτο κακό service game του Dimitrov, έκανε το break back για το 5-5 και άλλαξε προσωρινά το momentum, για να κάνει και 2ο συνεχόμενο break και να κερδίσει το 1ο σετ με 7-5.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι αυτή η εξέλιξη θα έφερνε το παιχνίδι στα μέτρα του Alcaraz, o Dimitrov είχε διαφορετική άποψη. Κυριαρχώντας κατά κράτος στα 2 επόμενα σετ, ο Βούλγαρος δεν κινδύνεψε ούτε μια φορά με break point, ενώ "έσπασε" 2 φορές τον Ισπανό στο 2ο σετ, σε 1ο (1-0) και 7ο game (5-2), καθώς και άλλη μια στο 3ο game του 3ου σετ (2-1), για να διατηρήσει τον έλεγχο χωρίς να αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα έως το τέλος του ματς!

Αυτή ήταν η 1η φορά που ο Dimitrov κέρδισε τον Alcaraz, στην 4η του προσπάθεια. Είχε χάσει και στις 3 προηγούμενες συναντήσεις τους και μάλιστα χωρίς να κερδίσει σετ.

Συνεχίζονται οι εκπλήξεις στο Masters της Σαγκάης, όπου πλέον μόνο ο Andrey Rublev παραμένει στο ταμπλό, από τους Top 10 παίκτες.

Ο Dimitrov θα επιστρέψει στα προημιτελικά της διοργάνωσης από το 2017, όταν ήταν επίσης στην 8άδα, στην τελευταία του παρουσία στη Σαγκάη. Θα είναι ο 1ος του προημιτελικός σε Masters από τον Απρίλιο του 2022 και το Monte-Carlo Masters.

Θα αντιμετωπίσει τον Nicolas Jarry, που νωρίτερα πέτυχε μια μεγάλη νίκη εις βάρος του Diego Schwartzman με 6-3, 5-7, 6-3, για να προκριθεί για 1η φορά στην καριέρα του σε προημιτελικό Masters διοργάνωσης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots